13-X-2016.

Дошао мајстор Миле да јави да је готов. Лукови изгледају баш добро (били смо у недељу, након што смо обишли Лалински Конак). Друга фаза нас кошта 2300€, прва је била 1500€, са материјалом 6000, колико нас је коштало све кад смо купили. Али сад бар споља изгледа одлично, а и изнутра је много боље него што је било. Бар смо сигурни да више година ништа неће пасти ни отпасти.

Фотка је од пре четири дана, док је још фалило неколико редова цигле горе.

Бавалит на фасади је бљештаво бео (осветљен, прогорева кроз чип на еос70, или бар не умем овим софтвером да изађем на крај с тим). Знам да ће за 20 година бити прашњав и сив, ал' тад то већ неће бити моја брига.

Ћале ме добро изнервирао. Купујем му нову климу (имају сад неке нове, што раде и кад је напољу -20) и то је одједном јако хитно, ама сам рекао не сад одмах, чекају ме (Суез је код муштерије, прескакање међу базама и даље не ради)(радило је пре три године, али смо отад изменили неколико ствари при стартовању апликације, па више не ради).

Вечерње новости: Нина јавља да је Ендер имао атријалну фибрилацију или тако нешто на срцу, и прогноза није баш добра, срце ради на четврт снаге. После је доктор јавио други налаз, каже срце је океј али не окидају добро преткоморе, усис почиње пре краја испумпавања, што би коштало од 16К$ па до 64К$. Одмах смо рекли да паре нису проблем, ал' не би ли било боље да му то ураде овде? Оми су нешто слично урадили пре пет година и коштало је само 500$ (од чега је она платила само 50$).

Онда Фрејс рече „иди у Србију и остани док не оздравиш“. Ускоро долазе.


Спомиње се: Ендер Аквила, еос70, Лалински Конак, мајстор Миле, Невена Средљевић (Нина), Ома, Росанда Аквила (Фрејс), Суез Лима, на енглеском