04-III-2017.

Први пут до Петерхида ове године. Лепо време, ама хладно. Стање на терену: лукови добро држе, малтер се фино осушио, све здраво и читаво осим славине на кади. А, па да, направио сам промају од купатилског прозорчета до одшкринутог прозора са улице. А било је пар ноћи са -27° са ветром, наравно да је пукла. Добро, де, стара ми се није ни свиђала. Средићемо то.

Страга, фолија на левим лејама добро држи. Коров на стазама између њих је сув и крут, па је кренула да га чупа. Изгурао сам колица и кренуо да разносим оно брдо глине и земље - од оног зида што је пао августа - у исте такве стазе у десним лејама, јер ту је сад порастао воћњак, нема леја. Тамо ваља да се редовно коси (или ће бити проблема са бербом воћа и гладним пужевима), дакле лопата. Греје тај посао. А и нисам се нешто пребрзо замарао, оно витлање теговима зимус ме држало у форми.

Седмог сам најзад успео да ухватим чувену брљотку у фоксу... тј мора да имам овога са разним бројевима грешака, ал' ово сам нашао док сам писао, па нека га ту.


Спомиње се: Петерхид, фокс, на енглеском