04-III-2003.

Шкрба ме учланио у дијаспорну мејлинг листу, „расејани“ (у сва три смисла - раштркани, расејани и не баш прибрани). Неколико познатих ликова - Стинге, пЛазић, ајВар, Злотвор. То уместо покушаја да се натерају власници сезама да јавно признају зашто су брисали поруке 1998.-1999. Могли су да смрсе да су добили понуду која се не одбија, али не, решили да се крију иза немуштог „придржавања политике сајта“, коју су ладно кршили само у свим осталим случајевима. Е сад ћемо се састајати у инбоксу.

Герију сам послао већ 50. зип, и тражи још.

Го је направила серију фотки (током више дана, ал' носе данашњи датум) оном старом Линденблат фоткалицом (од Грега), са вишеструким блицем. Отприлике као оно што сам радио крајем седамдесетих и у војсци, само боље и смисленије. И, нуто чуда, истим блицем. Најзад нека вајда од оног преклопника за 110/220.

Држава нам је управо постала Сер & Мо, оде СРЈ. Што би требало да су Србија и Црна Гора, ал' сви читају „серимо“.

Већ трећи дан, између осталог, расејанима сам послао и ово

Амери млоого воледу да причају о клопи... ко о чему, курва о поштењу. Да се разумемо, нација која је измислила шљамбургере, сунђер виршле и млитав лебац, има укупно три врсте сира и пиво "право ал као рециклирано"... прича о клопи, штавише диже то на ниво култа, али више зато што им је допиздело да вечито причају о парама, колима и шта су видели на тевеу.

Чак немају ни реч за "поховано". Један колеза* се згрозио кад сам му објашњавао шта су пихтије и шта иде у њих, а кад сам му емајлирао фотку, каже да није могао да вечера. Ако га доватим поново, мораћу да му објашњавам мало како и од чега се прави бела кобасица, у које црево иде, те шта је то кавурма.

Као што Руси сервирају воду са ледом у сред зиме, јер су чули да Амери сервирају пића са ледом, тако су Амери чули да Французи троше белог лука... те пола зачина садржи бели лук, пола рецепата садржи бели лук, а кад се затекнете на сокаку и не знате где је најближи ресторан где баш кувају, ослушните. Где гарличе, тамо је.

Иначе, ми смо за по кући почели да вршљамо по кинеским рецептима... СТР "Фрај" (stir fry) рулез. Најзад нешто ново у домаћој клопи, а и љуто како ваља.

----

* Рик, ономад


Спомиње се: Гери Брендивајн, Горана Средљевић (Го), Градивој Шкрбић (Шкрба), Грег Рубентал, Милован Аксентијевић (Стинге), пЛазић, расејани, Рик Нетер, сезам, на енглеском