29-II-2000.

Отишао са Риком да видимо где је дућан Смокин Џоа. Није га било тешко наћи, а није ни далеко, ћошак даље низ двајздеветку. Он у ствари не пуши, осим понекад кад наврати. Узео сам нешто дувана (по цеху од 16$ рекао бих две кесе по 200г или једна кеса и један бокс). Више нисам навраћао до оног дуванџије, држао сам се Џоа чак и кад више нисам имао њихов дућан у крају, куповао сам онлајн. Три дана касније сам отишао да купим још.

Прво пуњење нове короле бензином је коштало 15,50$.

Зиро се спрема за селидбу. Део се већ сели (Рик и ја и још двојица-тројица од недеље смо тамо). Уместо подрума, као досад, имаћемо пола трећег спрата (другог по нашки) отприлике двапут даље него досад, ближе граду, даље низ исту улицу. Можда ћу и тамо моћи бициклом...

Ово је снимљено ваљда 26. Мали Сеико и није доста лош, само је... мали, ово је резолуција каква је тада била. Но, сад већ крећу да рекламирају камере од целог мегапиксела... биће нешто.

Већ се види да је нешто столова однето. Риба у џемперу је нека Марта, говори штогод споро и канда није нарочито бистра, али је симпатична, делује јебежљиво и у ствари је добар саговорник.

После сам сазнао да су је скинули са неке дроге и да јој је ово у ствари радна рехабилитација, а Зиро добија неку пореску олакшицу на рачун тога. Спорост главе је само нуспојава, ко зна каква је некад била.

Бициклови на све стране, нисам једини. С тим што, хм, овде има доста узбрдо-низбрдо, што овој омладини не пада тешко. Нисам баш најстарији у фирми, ал' нисам ни далеко од тога.

Кујна је некако била место за дискусију. У позадини су два Лука Х, а риба у првом плану је нека Дениз, са Новог Зеланда, која се била сетила да поклони Лени пуну кесу бојица, оловака, маказа, лепка и којечега за ликовно зезање, да јој не буде досадно, још док смо били у хотелу. Пар месеци након овог снимка је нестала некуд, да ли јој је муж добио бољи посао негде или она.

Још Марте и бициклова. Други џемпераш до ње је неки Мохан, Индус који је дошао ту да ради, и саставио укупно два дана. Немам објашњења, напросто је дошао други дан да као нешто ради, и већ поподне га није било. А деловао је штогод тупаво, ал' док причаш са њим не знаш је ли то због језика или главе.

Има и фотка са Фиксом где је он за столом (и пустио некакву браду, не изгледа толико буцко) а испред стола наслоњен бицикл са све кацигом. Кацига није обавезна али се нашироко препоручује, ваљда је једино кампања против пушења (и донекле она за млеко, ал' та је више у великим постерима по дућанима, нема много на тевеу) присутнија. Пробао сам да носим шлем, што је у ствари облога од стиропора са неким пластичним кућиштем, ал' зајеби, то ми тако растури звучну слику да немам више појма одакле ми који звук долази, потпуно ме дезоријентише. Безбедније ми је без.


Спомиње се: Зиро Дистанс (Зиро), Јелена Средљевић (Лена), Рик Нетер, Феликс Гонкјур (Фикс), на енглеском