23-VII-2000.

Набавио улазнице за концерт Џетро Тала, кроз седам дана у Вучјој Клопци код Дисија. Водим Го, она ће Рикарда а тамо се нађемо са Бертом.

Након пет година, опет на концерт.

Рикардо је дошао данас, па смо Го и ја отишли до бусодрома, у граду, да га дочекамо. Тамо има згодан велик паркинг, са не превише дућана, па увек има места. Бреговито је, па је крај паркинга према главној улици штогод укопан. Изнад њега, на углу, је рибља кафана „Код грозног Артура“, лако се налази по мирису. Мирис је аутентичан, што може да потврди и чопор мачака које се врзмају туда.

А онда ми падне на ум да преко од Зиро Дистанса има Мегдоналдс и да не само што не испушта неки озбиљан мирис, него ниједном нисам видео мачку око њега, ниједну. Ако мачке не налазе ништа за јело, или бар занимљиво... Хммм.

Двајшестог је Рик правио опроштајно, негде у граду у некој кафани. Љуштило се мало пиво, какво су већ имали (4$ бочица... не сећам се ко је плаћао), у кафани је и даље могло да се пуши, неко од момака је трошио Камел. Дошао и Волтер да се поздрави, мада, колико се сећам, њих двојица нису провели ни дан заједно на послу, ал' можда су се дружили мимо тога. Били и Лари и Фикс и Тед и још један. Нисмо много седели, главни догађај је био стони фудбал, што су сви они вежбали у Зиро Дистансу. Како рече Т.Х. за једног (одсутног), „како је вешт са зглавком, види се да је много вежбао“.

Не сећам се баш како сам стигао тамо и назад, можда ме он сам повезао.

И то му би то, оде он да директорише код ћалета.


Спомиње се: Волтер Бенкс, Горана Средљевић (Го), Зиро Дистанс (Зиро), Лари Артојс, Реџиналд Бертон Кејп (Берт), Рикардо Мануел Бариеро (Рикардо), Рик Нетер, Феликс Гонкјур (Фикс), на енглеском