05-I-2018.

Цајтнот. Покушавају да нађу бабицу која би породила близнакиње, ћорак. Има законских ограничења, некакав атест, а без тога се Нинине редовне бабице не усуђују, вратили су јој већи део пара. У болници кошта од 100.000$ навише, са незнаним брдом папира, већином да испотписује којих се све права одриче, нарочито оних да их тужи ако нешто зајебу. Ако се иоле закомпликује, нпр ако је петак поподне, аутоматски одлучују да раде царски рез, а цена скаче и до 160.000$.

Каже да би умела и сама да се породи, само јој треба да неко стручан буде ту да провери да је све у реду, и да је ушије ако треба. Али не, ово је Америка, свако своје дупе чува, од помисли на тужбу се усеру.

Даклем лети се на Филипине. Још чувања дупета, каже да одмах узму карте јер мора да и ту има ограничења. Нашла је Турке - бар не би летели преко целог континента и Тихог, него преко Истамбула. Истина, преседање траје 9 сати, али у случају хитног слетања бар нису над водом. И не слећу у Јапану, где се деца увек разболе.

Турци, пак, траже неки папир, али то се да средити (мишљење лекара, што могу да прибаве - њихов др Греј, мада је само намештач костију ака киропрактор, је по закону лекар, па ће им донети папир). А ограничење је да почев од 32. недеље трудноће не дозвољавају летење - а њој је 31.

Још је нека зимска олуја погодила источну обалу, само је то још фалило. Није нешто јака али се пружа све до Флориде. Већ се топи, и тамо где је чишћено асфалт је већ црн.

Држимо палчеве. Дакле у недељу лете сви - Лена и Милан се враћају са Шри Ланке, а Нина и њена банда лете на исток.


Спомиње се: Јелена Средљевић (Лена), Милан Настић, Невена Средљевић (Нина), на енглеском