05-VI-2018.

Већи део дана сам у ствари радио, решио пар случајева, а онда током захтевног састанка стиже позив од Лене, каже само „Стајићево“, на фиксни па знам да је она, туда једино она зове осим телемаркетера, који то обаве преподне. Шифра је јасна, има још десет минута бусем довде. Седнем у кола, паркирам са наше стране станице (паркинг с друге стране је уништен, заузео га будући Лидл, траје му отварање већ шест заувека, стоји недовршен целу годину). Видим да стиже бус одакле треба, ал' није тај, сувише је мали и пише Јарошево или тако нешто, није ни успут. Али не, баш је тај био, чуо сам их кад су ми скоро пришли с леђа.

Па смо се тако скупили - Лена, Ник и Киш. Донели и поклоне, боцу Конемара вискија, пар шведских кломпи (по договору, моје текуће су стекле баг пре неки дан, решен после узицом, ал' офуцане су и чак на пети фали парче дрвета, служиле су ме добрих пет година).

Киш донео и боцу водке (не вотке, водке) од неког Смирноффа, узео успут на аеродрому. Прво, кад видим презиме да се завршава у офу или на итз, одмах се хватам за. Друго, јебеш вотку произведену ван двоугла Русија-Пољска. Треће, пише да је 17 пута филтрирана. Па јеботе од каквих сте је гована правили кад је морала толико пута да се филтрира?

Кренули смо од милфоваче, прешли на Горанину венчану (има још доста), па на лањску кајсију. Онда смислили да нам се иде у град. Девојке (тј она и Лена) су решиле да ће пешке, а нас тројица ћемо таксијем, петоро би било превише за једна кола. Мало сам их прошетао кроз град, а онда су се оне јавиле да су већ близу, па ајмо у Пивницу, међутим још није отворена. Канда новом власнику још не ради регистар каса. Сад ће ево само што нису, ама важно је да смо на време добили рекламу у сандуче. Па смо отишли у Занатлију, не мож да омане осим понекад викендом. Киш изгледа има неки режим са пићем, тј кад види да га хвата, пређе на кокаколу. :)

Испливало је и нешто приче о томе како је Лора отишла из Феривера. Није се ни у какву клинику вратила, него отишла да ради код конкуренције, друге фирме што прави софтвер за расплодне клинике. Нема уговора, нема клаузуле која би је спречила. А није се вратила на клинику јер није никад пре ни радила, ово јој је био први посао, право са факса. Како је успела да смути све редом да мисле да она има не знам какво искуство, па, свака част мајстору. То је извела једном за вечером, били су Дејвид, Суез и још један (можда Норман), попричали један сат и понудили јој посао.


Спомиње се: Горана Средљевић (Го), Дејвид Бертон, занатлија, Јелена Средљевић (Лена), Киш де Кок, Лора О'Хера, милфовача, Николас О'Киф (Ник), Норман Шен, пивница, Суез Лима, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском