12-VI-2018.

Пало неколико киша, нема ветра, загушљиво, а ми испробавали пецару у Петерхиду, први пут откако је казан уграђен, па не морамо да га износимо сваке године и бринемо хоће ли издржати кућиште. Зарђало је било, а сад су од гвожђа остала само његова вратанца.

Поставка је испала лака као и пре, и лакша, јер сад имамо бетонска постоља за табарку (од бар 200 литара). Добили смо 13 литара вишње на 50% (скоро чиста вишња, нешто трешње али мање него лане). Није лоше за почетак. Још једна тура, три четврт ране крушке и четврт вишње, ври. Вероватно печемо за следећи викенд.

Нина се изгледа добро носи са ситуацијом. Санда и Линда нису захтевне а баш су забавне, чаврљају својим гугутањем и гргољењем, а Раја и Виолета су изгледа научили да гледају своја посла, бар углавном. Још дођу да траже понешто, чак и што би сами могли, и то доста често, али се размак између захтева повећава.

Треба заова ускоро да јој стигне, кад ухвате онај бесплатни морнарички авион.

Данас је била дугачка конференција у Фериверу. Апликација за снимање разговора из скајпа, од неког Руса, је направила огроман мрз фајл. Како се испоставило августа 2021., кад сам најзад пребацио остатак снимака са Нановоа на Змајчека, неколико пута није приметила прекид разговора па наставила да снима, само кроз микрофон, још неколико сати. Овај састанак је трајао неколико минута, а после смо чули како смо причали са Гораном на Змајчеку а остало је само тишина. Чудно је да је направио два снимка са практично истим називима (конференција 7 и конференција 10) и истим временом кад су снимљени (12. јуна) али времена у именима тврде да је то било 30. јуна у 11:32:37, на оба. Чудне се ствари догађају...


Спомиње се: Виолета, Горана Средљевић (Го), Змајчек, Линда Роза Средљевић Аквила (Линда), Наново, Невена Средљевић (Нина), Петерхид, Рју (Раја), Санда Фиона Средљевић Аквила (Санда), Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском