13-VIII-2018.: По комби

комби је лево назад

комби је лево назад

Мало сам се растелефонирао, али смо постигли. Отишли у Аду по нови стари комби. Повели Арпику да врати сакса. Скретања сам попамтио, најкраћим путем преко новог моста, пошто ми је дојадио стари пут преко Бечеја, одатле до Аде има баш незгодно парче лошег друма, за пет минута ти се преврће стомак, валовито. Ово је занимљивије, и лепше изгледа, бар последњи део. Нисам се ни изгубио, осим 10м у Бочару. Али пут је зајебан, изненадне рупе и чак фали парче. Мост код Милошева је лош како га се и сећам, мада није баш тако узан, иста лоша и неравна калдрма, Турци су то боље радили. А онда фали парче где је требало да последњи пут пређе пругу, необележених 20м ничега, што смо прешли спорије него пешке.

Стигли, нашао кућу и перионицу из цуга, нашли човека, мало као преговарали, мада није било шта - цена одговара, возило је тачно како пише. Њих двоје су отишли да попију кафу док ми средимо папире, а онда смо отишли у хотел да ручамо. Јер другу ждераоницу не видимо, а и гулаш је у ствари био баш добар. Никад га нисам јео са младим сиром међ резанцима, ал' је баш добро... мада не бих тако сваки пут, мало је јако.

мора да су скоро били неки сватови

мора да су скоро били неки сватови

Кад смо изашли из хотела, смрди улица. Прошао ђубретарски камион, базди на животињско - цркотине или свињски стајњак, ужас. Рашчистило се штогод док смо стигли до његове перионице. Арпи је узео сакса, ја истерао комби. Неће ручна да се спусти, дугме не попушта. Нађем штос, извучеш дугме и ручица се спусти. Кренем и након 40м укапирам да нисам отпустио ручну. Вратим се и ухватим лика баш кад је излазио, па ми је показао да мора прво мало да се повуче да би дугме пристало. Аха, једна од тих... ово нисам видео још од фиће или ладе.

И онда смо сустигли онај камион. Вентилација већ усисала смрад у кабину. Ван града (пут за Бечеј, сређен најзад!) пирка од реке... ама где се отварају прозори? Гледа она около и не види ништа. Кад смо прошли прво село, имао сам више времена да се обазрем, аха, ево их на плафону, до светла.

Остатак пута је био досадан. Одлично.

Седи се доста високо, скоро као оно у матриксу, само још 15цм изнад тла. Дупе није тако близу калдрми. Волан тврд док се не да гас, бар 800 о/м, а онда иде глатко. Није окретан као саксо, ал' ајде, ово је тону ипо а не 1,1, и међуосовинско је веће.


Спомиње се: Арпад Гунароши (Арпи), лада, саксо, фића, на енглеском