18-IX-2018.

Покушавам да урадим нови хфеа:

• пробам да се повежем са старог прог сервера, али кад тражим списак категорија, добијем „Порука“:„Одобрење се одриче за овај захтев“ (у џејсну)

• радим то исто са новог прог сервера, добијем цео списак

• радим исто кроз дување* (сајт за тестирање) и добијем пун списак са оба сервера, али га није мој сервер послао, него дување

• пробам Кишов хфеаКомуникатор на старом серверу, иста грешка. Каже да ради кад га он пусти.

• Покушам да га пустим са новог прог сервера, нема га тамо. Да га пошаљем фтпом са старог за подршку, како сам прошле недеље већ послао стотине мегабајта, добијем „Грешка у ФТП Фасцикли: предмет се не може пренети. Уверите се да имате дозволу да складиштите фајлове овде и да им имена ваљају. Појединости: лозинка није одобрена“

• нашао сам узрок што „лозинка није дозвољена“ - ССИС (ескуел интеграција) сад изгледа контролише и ФТП (аха, управо ШКК) и некако закључи да може да закључа ФТП кад год хоће. Место где се то гаси је негде завучено.

• а сад ако хоћу да скинем фајл са фтпа у локални пенџери, морам да искључим впн, што ми онда убије РДП везу. Онда морам да отворим тај текст фајл где држим лозинку за ВПН јер редовни клијент не ради а сисков не памти лозинке.

• то је као да морам да искачем кроз прозор па кроз главни улаз кад год идем у купатило.У ствари не... то је сјебани истраживач прозора... ију мене... фајлова који покушава да те заштити. Пробао старим добрим ТоталКомандером и фтп пренос прошао за пола микроџифија.И хфеакомуникатор на новом прогу напросто ради

• на новом прогу нема базе а Јан нема приступа тамо; постоји једна на старом прогу али ово одбија да ради на њему

• Киш нуди базу ffed_test на ФФ-ФПРОГу, ал' то је сервер за портал, тамо не могу ни да присмрдим

• на фф-прог01 немам права да се улогујем на ескуел сервер кроз ССМС; кроз Жапца могу али немам права да направим базу

Другим речима, хаос још није комплетан али покрива добар део.

Боба направио омању журку. Завршио мастер, чиста десетка, а у међувремену је приправник у суду - што плаћа држава, не много али ето ради се, броји се у стаж, стиче се искуство, гради се мрежа, чују за тебе и ко зна, док истекну те две године може и неки посао да улети.

Успели смо да ухватимо аутобус, што бар пет година нисмо. Наравно, стигли смо пре времена, у 18:20 а у 18:33 видели бус како иде ка последњој станици. А онда се један појавио, таман кад смо хтели да хватамо пса (виц вели да иду две буве из позоришта, па ће једна „ћемо пешака ил ватамо пса?“). Шкљоцао штогод успут, нисам већ пет година.

Само породица, укључујући Вишњу и њеног билмеза од сина, које још позивају или се позову сами. Милена је дошла касније, мртва уморна након 36 сати на ногама - после ноћне смене отишла са Бобом на одбрану рада, а после ухватила можда два сата спавања. Обогатила би се да је сад снимила рекламу за јастуке.

Силвија се уживела у улогу канцерозног пацијента - обријала шта је остало на темену, носи некакву капицу, има добар апетит а мршава је као и увек, осим отеченог стомака, откако једе много и брзо. Добро расположена. Клинци страшни, Јагоди смо се свидели, а Стојану ћемо други пут.

Седели смо до поноћи, ћеретали и пијуцкали, и нисмо звали такси. Частили се ноћном шетњом с њене стране града, као пре 40-45 година, тим улицама. Онда сели на клупу на тргу, издимили, шкљоцао мало, посетили серекеш, и узели такси тек од Житног. И гле, вози нас Грне. У пензији је али вози тек да види људе, његова је улица забачена колико и Арпикина. Обрадовао нам се.

----

* апликација кроз коју то иде са њихове стране, бар за програмере, се зове swagger


Спомиње се: Арпад Гунароши (Арпи), Вишња, Грне, Добривој Гунароши (Боба), Јагода Умљанић, Јан Бренкелен, Киш де Кок, Милена Пожарић, серекеш, Силвија Умљанић, Стојан Умљанић, тоталкомандер, ХФЕА, на енглеском