ХФЕА

(Апликација, Британија)

Јесте, то је онај ХФЕА што покрива целу Британију, али у овом случају је то додатак на Федс који извози податке и шаље им, и преузима повратне податке, тј то исто што они шаљу назад али у неком нормализованом, овереном и често и обогаћеном облику (вероватно и из других извора).

Додатак чини десетак форми и неколико табела, што је Суез радио годинама. А онда смо средином 2018. добили спецификацију (јеее! обично такве агенције не дају ником ништа, чак и кад су државне) за нови интерфејс, где би требало да им шаљемо џејсн а не иксемел као пре. И спецификација је изгледала простија и јаснија... на први поглед. Технички јесте, то је отприлике исти АПИ какав данас користе и остали. У појединостима су биле глупости - фале поља, или имају погрешне или блентаве дефиниције, и по свему се види да су само до пола знали шта раде, а од пола се звижди.

За ову нову верзију сам написао пренос (како да шаље џејсн или иксемел кроз стари обичан АПИ омотач или шта већ имају) и остало је на томе. Опклада да они неће бити спремни до децембра није ни склопљена јер су сами почели да померају датум, и до краја ни не знам шта је било с тим, јесу ли прешли на тај нови формат или нису.


Спомиње се: 14-VIII-2008., 06-XII-2016., 09-XII-2016., 18-IX-2018., 05-XII-2018., 20-X-2019., Суез Лима, СХЕТ, Федс, на енглеском