13-VII-2019.

Овог пута су се расејани састали у неком селу, у родитељској кући једног од чланова. Мало је потрајало док смо се стрпали у комби, а и кроз Кикинду нисам баш потрефио улицу коју сам хтео. Свеједно смо стигли само 20 минута после осталих, није ни лоше. Свеже оправљени алтернатор и даље није угасио ону лампицу, па сам тестирао разне брзине док нисам утрефио при којој се то гаси. Ал' није ни то баш тачно.

Да видимо, друштво уобичајено - Шкрба са госпођом, Стинге соло (много више отворен за разговор и зезање него пре), наравно пЛазић, око чијег се летовања и прави календар. Злотвор са госпођом (зове се исто као и Шкрбина ал' је мени симпатичнија, ваљда што сам још увек слаб на плавуше), домаћин са госпођом и сестром, Маги, дебљи но икад, не може да стоји дуже од десетак минута, и наравно ајВар, неизбежан на сваком састанку. Апропао дебљине, рече да сам „најдебљи међу мршавима и најмршавији међу дебелима“, тј од мене су мршавији само ајВар и Стинге, остали сви имају стомачине за класу изнад. У ствари, кад боље погледам фотке, само Стинге, ајВар ме шије за прст-два. У пречнику.

Донео сам литру вишње. Пита Стинге „а где му је боја? зар не би требало да је розло?“ „У томе и јесте ствар, ово није тамо нека брља са убаченим вишњама да дају укус и боју, ово је ракија ОД вишње, берба 2015. и 16.“.

Кувао се уобичајен гулаш, опет Кунта не одустаје од свог рецепта, лук, јунетина, свињско и живинско у једнаким количинама, сваки се слој крчка по 45 минута па се додаје следећи... и онда још мало док прораде зачини. Окрени, обрни, четири сата. Деца су се растрчала по целом дворишту, нарочито кад је почела киша. Сви су их са уживањем посматрали, нарочито сцену кад је Раја натопио неки пешкирић у млазу из олука (северни Банат, олук се не пушта низа зид, него метар ипо у даљ од зида, у висини горњег краја прозора) и исцедио то Санди на главу, а она цичи од среће, а онда поново то исто за Линду. Ех да смо ми имали ту слободу кад смо били клинци... рече неко.

Штета што нисмо понели ниједан мувопич. Оборили бисмо светски рекорд.

Прешли са 9 на 12 литара млека недељно, испало је да нам усфали за викенд. Можда је и до тога што су палачинке популарне.


Спомиње се: 01-II-2021., Градивој Шкрбић (Шкрба), Драгојло Кунтић (Кунта), Линда Роза Средљевић Аквила (Линда), Милован Аксентијевић (Стинге), пЛазић, расејани, Рју (Раја), Санда Фиона Средљевић Аквила (Санда), на енглеском