13-VIII-2019.

Данас, у чантраоници на УАу, одговарам Благоју Николовићу (добро, де, он мени па ја њему):

>>И горе од тога, видео сам кад је СајГејтов пожарни замењен наследником, ЗоунАлармом, коме је бар пола зуба повађено и замењено графичким шаренишем. И горе од тога, видео сам кад је скајп замењен скајпом)

>Ал' ово је баш сабласно;

>Британску фирму купи амерска корпорација. Корпорација пак стави фокс на црни списак могуће опасног софтвера. Сад траже текст кода да би њихови 'стручњаци' могли да испитају да ли може да им оштети инфраструктуру.

>Можда ће на носеве натаћи беле маске, дићи обрве у вр својих издужених фаца, и пажљиво чешљати хиљаде и хиљаде редова алатног и апликацијског кода, да препознају могуће претње...

Најбољи посо у ајтију је ако си ајти мурија ака безбедњак. Ниси одговоран ама ни за шта; посао ти је да свима загорчаваш живот, тако да знају да га озбиљно радиш. Не најављујеш шта си им урадио, заболе те да ли си им нешто покварио, не тражиш ни од кога дозволу али сви морају да знају где морају да се обрате да добију дозволу од тебе. Никаква контрола квалитета ти не дише за врат и не вири ти преко рамена, и боли те ћошак и ако си невиђено успорио систем. Савршено.

Ових дана углавном џабалебарим. Пишем ово, додајем алату разне згодне ствари (прво је то био Зод, што сам давно написао за Герија, али је убрзо постао Бјо, који сад има и индекс по свим речима, што сам исто давно написао за Чертофа, не мењајући га много). Бар трипут недељно она и ја одведемо близнакиње у шетњу касније поподне, некад до Лидла у пазар, некад у Спрингфилд на пицу или чорбу, понекад уз пиво (бањалучки Нектар испао изненађујуће добар, кад већ одавно немају ни лашко чрно ни зајечарско, а штајгер ми мало превише слади). Није ни лоша та пензија.

Синоћ одржао годишњи састанак са Маринком у Домаћину, до поноћи, кад су затворили. Појели по гравче на тавче, тамни козел (њему светли) и углавном причали о послу, у мом случају бившем. Било га је занимало на шта сам то попиздео и шта ми би, јер није видео шта би могло да буде разлог. Па споља се и није видело, ал' кад сам му испричао оквирно целу причу, било му је јасно.


Спомиње се: Бјо, Благоје Николовић, Гери Брендивајн, домаћин, Зод, Маринко Протић, Спрингфилд, УбикАгора, фокс, чорба, Шон Чертоф, на енглеском