16-XI-1998.

Из the.log у Дијети (откуд баш ту?):

Белешке док се играм са ВТРом

16 нов 98

излазни код за поље (важи и за валидацију) - начисто погрешно. овај код је стрпан ко зна где, и позива се ван форме, па нема појма о контролама на форми итд. Мора да се ослања на вредности у пољима, и не зна за коју контролу је позван. Често сам имао функције које рачунају једну вредност (нпр. крајњу количину) од неколико других (нпр запремину дрвета од величине комада, пута проценат отпада пута број комада), и све је то радило уместо да сам писао пет функција.

У правом ООП свету, напишем један метод на форми и пошаљем му This или this.name па онда зна ко га је звао. ВТРова валидација не прима параметре (или прима?).

[јеботе, ctrl+end и ctrl+home не раде у едитору... јел' би овај ВТР могао да ми врати фокс?]

Стварно намерно затвара и метод и едитор када притиснем Ctrl+F да потражим нешто, и враћа ме у пројект менаџер. Добро, не ради то из објект билдера.

Успео је да ми затури два .sct за две форме. Срећом нисам много радио на њима.

Тренутно, ово пишем (отворио фајл из пројект менаџера, не видим други начин да отворим лог из командног прозора. Док сам едитовао, кликнем на прозор пројект менаџера, пита ме јел хоћуснимим-нећуснимим-одустајем. Мислио сам да едиторски прозори нису модални... е сад јесу. Канда негде држи тајмер и пази шта радим.

Још једна глупост: случајно направим нову форму као копију једне од оних са сјебаним .sct фајлом, и драгичка - и нова форма има сјебан .sct фајл.


Спомиње се: the.log, ВТР, дијета, фокс, на енглеском