дијета

(Апликација, Југославија)

Није баш апликација, више скуп рутина за муљање и крљање података (... 4 речи...), о присуству тешких метала у намирницама, према анализама Комбинатовог научног института, углавном на узорцима из Лебарпрома током неколико година. Било је неколико табела (па пута четири, јер смо пратили четири метала), у неколико облика. Нешто сам радио на Атарију током 1988. и то углавном у неком клону Лотуса 1-2-3, а онда то пребацио у дебеефове и наставио у фоксу. Одатле сам штанцовао текстове у доста формата, са све графиконима и табелама, па то састављао у Вентури.

Апликација је требало да на крају избаци и податке о састојцима хране и израчунава дијету, улазећи рекурзивно у рецепте (тј ако садржи мајонез, да то растави на уље јаја и остало, па да сабере њихове састојке, колико чега дође).

Нисам тај део никад завршио, био је сувише компликован за генераторе из ДБА, а кад сам после имао своје ово је постало беспредметно. Престала да верује у те дијете и прорачуне, а ни специјализација није испала битна.


Спомиње се: 17-V-1996., 24-XI-1996., 16-XI-1998., 28-XI-1998., атариСТ, Вентура, ДБА, комбинат, ЛебарПром, фокс, на енглеском