09-XI-2017.

Данас сам се занео у конверзију за ИВЛајф, кад стиже „придружи се састанку, има једно питање за које треба да се чујеш“ од Лоре. Уместо да расправљамо о самом случају, опет ме рибала око тога што сам исправио баг (увоз упитника кењао у Федсу 6.0.5) и то документовао, опет зато што сам то урадио, чини се, преурањено и што ми случај још није био додељен. Па реко мене копка то, кад добијемо девет или једанаест имејлова о нечем, да имам обавезу да то исправим јер муштерије вичу - тако мени звуче ти имејлови - и онда кад то урадим испада да боље да нисам. Нако још дерњаве сам напустио састанак.

То што она није у стању да раздвоји ствари, да води десет или петнаест питања, колико обично уђе у један билд, раздвојено од претходне или следеће туре тога, би требало да је њен проблем. Зна се кад је био билд, и све што је било готово пре тога улази у њега, остало улази у следећи, колико је то па тешко да се одвоји? Ал' не, она мора да напише документ за муштерије о свакој верзији, и тешко јој је да из Џире повади наше кратке описе (које смо писали посебно), компликовано јој је да уради клик точкићем на све случајеве у текућем билду и исто компликовано да на сваки уради десни клик и изабере да се отвори у новом језичку. Њој је боље да не радимо ништа него да урадимо брже него што је она способна да прати. Важи, ово је тек четврти пут да будем рибан за то, и нико није прстом мрднуо да је заустави, ништа од њене дреке није опозвано - добро, убедили сте ме. Сад и да гори кућа нећу прстом да мрднем док ми се не појави у Џири, додељено мени. Ако тамо нема ништа, одох да дремнем.

Увече чантрали са Нином и клинцима (Ендер се није појавио) и Леном. Скајп је опет срао, па су фотке из њега испале баш сићушне, тако је то кад Мали мекани крене да поправља шта није било у квару. Лена је спремала вечеру, око 23:00. Ситуација око њиховог посла је испала трипер комбинација, и већ гледају шта би уместо. Има у фирми пара, страни улагачи су вољни, него је до тога што је већина руководећих положаја попуњена пајтосима, који пак имају миљенике/це, па треба да баш дебело убрљаш да те најуре ако си добар са њима, или да будеш јааааако добар да би те унапредили ако ниси. Обећали су јој положај водећег, од чега још увек ништа. Не зато што сте вас двоје пар а радите заједно, него... ако бисмо... онда би се причало свашта, бла бла и ништа од тога. Већ месецима. „А не можемо ни повишицу да ти понудимо, већ си добила све што може“.


Спомиње се: Ендер Аквила, Јелена Средљевић (Лена), Лора О'Хера, Мајкрософт (Мали мекани), Невена Средљевић (Нина), трипер комбинација, Федс, на енглеском