19-I-2018.

Јуче сам набавио ову тастатуру, још једна безимена, немам појма где, ал' најбоља досад - тастери су у ствари шешири а не капице, потпуно покривају рупу под собом, нема теорије да нешто тамо упадне. Засад (ово пишем априла 2023. кад сам нашао фотку) је најдуговечнија, осим можда неке Акротехове из 1991. Јебо Лоџитека, јебо Генијуса, ова је нај нај (куцам у дрво, да ми потраје).

Данас је Бриџеш (или беше Ралф) најавио да идемо уживо са Воркерклоком, дакле батали месечне чаршаве и укуцавај сате у ово.

Већ три дана касније се Дас жалио да „изгубио сам шта сам унео за један дан у недељи; могу поново, него кад сам кликнуо на сними звонио ми телефон, и док сам завршио ако је била нека порука није ме сачекала! Је ли могуће да кад има грешку у снимању порука о грешци сачека и да не баци све унето. Да није зато што сам имао двапут исту муштерију у два реда?“

Мени испрва није ни хтело да ради. Мислио сам да се ослања на нешто пенџерско (а терам Убунту од августа 2016.), али не, до гугла је - користи синдикат и тег услуге. Питам се зашто. Кад сам питао типа задуженог за нас, испоставило се да он на тој страни не сме ништа да пипне, а није ни имао појма да ту има нешто гуглово.

Онда сам кренуо у срчку. Испада да то користи за нешто графике или меније или штагод. Али сам нашао и сајт издавача Воркерклока, и сајт им је исто срање као и апликација. Она кошта само 47$, и сва су имена у Индији или из ње, мада је седиште фирме ваљда негде у САД.

Погледао поново док сам преводио ово (октобра 2021.) и нигде независне критике, чак ми и СтартПејџ даје само одвратајзерске похвале, више рекламе него стварног прегледа. А сад кошта 375$ по седишту годишње.


Спомиње се: Бриџеш Дупта, ВоркерКлок, гугао, Мохандас Раџ (Дас), Ралф Ротник, на енглеском