ВоркерКлок

(Апликација, Индија)

Мада је апликација америчког или канадског порекла, сво особље што сам нашао је из Индије. Не бих се изненадио да је бар неко од њих у некаквој вези са Бриџешом.

Апликација треба да омогући радницима (сад политички искоригованим у запослене, мада смо у Фериверу сауговарачи без уговора) да унесу колико су сати радили, по муштерији пројекту и дану. Све је на сајту, нема инсталације. И скоро све је лоше:

- не дозвољава два пута исту муштерију у истом дану. У стварности овог баш има, могу да истог дана имају два невезана проблема. Или би решење првог проблема разоткрило, пар сати касније, онај други.

- не дозвољава исправку снимљеног слога. Тј дозвољава, али кад се сними, врати пређашње

- не ради на резолуцији мањој од 1920 у ширину; некако ради али стално аутоматски скролује, да активно поље остане видљиво; водоравни скролбар никад није радио

- поље за опис неће да расте са унетим текстом. Након стотинак бајта текста, мора да се користи сићушни скролбар да се уопште прочита.

- ширине колона су сталне, па назив муштерије, пројекта, тип пројекта сви заузимају више него коментар; ово не може да се мења

- упркос свој тајновитости наших финансија (које су главни разлог што користимо ово уместо да шаљемо ексел табеле), апликација сваки час зивка гуглове тег услуге и гуглов синдикат, шпијуне на злу гласу. Тајност мало морген.

- комбо са клиникама има само скр кодове, не стварна имена. Кодови су од четири слова, плус два за земљу. Са овако уском струком, од 50-100 клиника већ се нашло два-три пара са истим или скоро истим именима. Али не, нема пуних имена. Колона ширине 200+ пиксела зврји празна.

- комбо за тип пројекта је глупост, вредности је задао не-програмер, или су ископиране из неког трговачког шаблона, за освајање тржишта. Већ смо имали овакав списак, што није пренет?

- комбо са пројектима је гори - свака муштерија има два „пројекта“ - разлика је небитна, а и сам податак. Је ли наплативо? Прц је и што је било неколико стварних пројеката у току, од којих неколико намењено одређеним клиникама (као нпр ФедсРп). Али не, овде се то не броји у пројекте.

- навигација је сулуда. Морао сам буквално да сачувам линк на страну за дневни унос, јер је долазак до ње био кроз лавиринт. Прелаз са недељног на дневни поглед би ми увек показао дан из претходне недеље итд.

- датум је увек амерички, што нико од нас не користи (можда Нина, а можда се прешалтовала и Хана). Да ми негде прикажемо муштерији датум у погрешном формату, већ би се драли (што се већ догађало и што смо исправљали за 24ч).

Тип додељен нам за везу (наравно, Индус, и тако и говори и пише) нема појма, шта гугао какав гугао нема гугла... ама човече отвори сорс било које странице. Не зна он ништа о томе. Формат датума, прави се глув. Ширине колона, он нема овлашћење да утиче на темплејт. Па који ћеш нам онда?


Спомиње се: 19-I-2018., 05-II-2018., 02-V-2018., 19-IX-2018., 04-X-2018., 21-III-2019., Бриџеш Дупта, гугао, Невена Средљевић (Нина), ФедсРп, Феривер Фертилајз (Феривер), Хана Блербери, на енглеском