05-II-2018.

Још један састанак да се расправи пар специјалних захтева, а мени је таман пукао филм око Воркерклока па сам сложио спис од пар имејлова што сам разменио са типом за подршку. Није се много коментарисало, само се додало још жалби. Ником се не свиђа. После састанка сам испододавао у спис. Радни закључак гласи „Што смо прихватили апликацију која је толико испод нашег стандарда? Који су програмери консултовани? Ко је ово тестирао? Колико муштерија има апликација? Откад ради та фирма? Ко је ово препоручио? Које су друге апликације испробане и зашто су одбачене? Што ово није никако повезано ни са Џиром ни са Конфлуенсом?“.

Подозревам да је ово Бриџеш потурио кад га је Ралф гњавио око тога колико сати оде на коју муштерију и шта је од тога за наплату. Гуглао сам, и испало је да је ово килава копија веома успешне апликације ОфисТајм. Ово кошта целих 47$. Време које се у Фериверу страћило на покушаје да се користи и гунђа на њу кошта већ хиљаде.

Ту негде је истављена и понуда да урадимо финансијски интерфејс, по СЕПА правилима, за 5000€, не више од 10000, без спецификације, само по опису преписаном са клиничиног сајта. Програмере нико ништа није питао, још се не зна шта то треба да ради, у ком опсегу (једно- или двосмерно, како да обрађује грешке, како се сторнира, које све статусе може трансакција да има итд итд). Тим је глатко одбио да то уради и тражио да управа фирме изађе на чистац. Понуду је саставио Суез али очигледно на захтев, сад Ралфов или Дејвидов. (то нисмо никад ни сазнали, али се понуда појавила опет пар месеци касније, и опет била глатко одбијена из истих разлога).


Спомиње се: Бриџеш Дупта, ВоркерКлок, Дејвид Бертон, Ралф Ротник, Суез Лима, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском