04-X-2018.

Отворио сам тикет МХ-49, о формату датума у Воркерклоку. Претходне недеље, МХ-45 (о водоравном простору у њему) и МХ-46 (дозвољава исправке а не сними их).

Ниједан није никад решен.

Проблем са форматом датума је што је амерички, а у САД нам је само Нина - сви остали (тј канадски и индијски тим, плус Суез) користе или британски формат, или немачки формат (обе европске екипе). А формат не може да се мења. Наше муштерије би нас обријале на суво кад би морале да користе погрешан - кадгод се негде деси тако (а има још пар извештаја у Федсу где буде), деру се врло гласно. А ми ово трпимо.

Није лепо рећи, али Нинине финансије су се нагло поправиле откад је удовица. Ево снимка њеног стања. Последњи спуст је последњих неколико отплата хипотеке, ћао. Било би и брже да нису прво отплаћивали његов студентски кредит, већа је тамо камата, а сад кад је умро, дуг је отписан. Тако то бива. Финансијски, он је био чист терет. Чак је једном потрошио 120$, одвојених да се деци купе игре (за божић), купио себи игре. Чак ни за тај студентски кредит није рекао до пре пар година, то је била његова ружна мала тајна да га није отплаћивао, не редовно. Али га је ухватила па је признао, па су сложили план како да то почисте. Ишло је спорије од плана, али је било сад већ при крају.

Шестог сам отерао комби да метнем нове гуме. Није ни скупо, било ми је већ доста да старе гуме издувају кроз поре на зарђалом точку. На колима су то лепо углачали па сам мислио да ће и овде тако. Али не, нису то понудили, па сам прво пробао да нађем нове точкове. У улици иза њих има неки што то продаје, ал' звоним а нико се не јавља, а у авлији гадан џукац лаје као луд. Куцам на прозор, ништа. Ма баш си предусретљив, срећна радња. Одем на отпад, а момак ће „а, Француз... мрка капа, овде ништа не пасује, тих њихових пет рупа нема нико, немамо ни ми“. Океј онда, нове гуме на старе точкове.

Један је испустио за пар недеља, па сам отерао поново. Чича тамо је покушавао да нађе где цури и одустао, само дебело нафљакао ону црну љигу и држало је. Наредне године смо то поновили и са осталим точковима. И упркос томе, задњи десни је после опет почео да пушта.


Спомиње се: ВоркерКлок, Невена Средљевић (Нина), Суез Лима, Федс, на енглеском