22-III-2019.

На састанак друге тајне групе је данас више њих позвано - Нина, Јан и Киш, само што нису укључени у групу позваних (све су то Мали мекани тимови, што више воле него скајп управо због ових права, није тако равно организовано, него обогаћено групама и осталим безбедњачењем, па могу слободно да сакрију штагод хоће, открију само оном ко треба да зна, и не треба никад да знаш ко одлучује ко треба да зна шта, и шта још може да постоји што не треба да знаш. Параноја у сачекуши...). Нина је изричито тражила да је укључе кад је већ позвана, па су је учланили, а тамо су већ били (изненађење!) нови програмер за ког до јуче нисмо ни чули, Грбо, па Јевгениј, Бриџеш, Ралф, Норман и ваљда и Карл. Добили смо линк на снимак састанка, али не могу да га видим јер нисам члан (бу! параноја рулез!).

Успео сам ипак све да чујем, сав дим и огледала. Ралф се дивио целој ствари, није битно што појма немају како иду табеле у Федсу - нпр мисле да t_demo садржи и лекаре (!), а да је dem_pk ид кључ (нема везе што ниоткуд странски кључеви не указују на њега, али на сто места има xxx_acu_id, а и за већину поља у бази сам укуцао описе, бар за битније табеле). „Телефонски бројеви ће бити опциони“ - аха, значи нисте ни погледали како су накарадно урађене везе између t_phonenumbers и t_demo.

Особље: у Холандији 5; Канади 7, САД 1,1; Србији 2; Ирској 1,1 и у Индији 4.

Од данас узимамо млеко од новог лика из суседног села, ради у улици до наше у некој металској радионици, на пљуцомет од кафане Бечкерек, па кад иде на посао, испоручи нам понедељком средом и петком по четири литре, у оним шестолитарским боцама од воде. Цена је 70 дин/л, и неће се мењати три године. Тип је напросто одштампао понуду, са десетак цедуља на дну са својим бројем мобилног, а она кад је ишла до самоуслуге видела да је то залепио на њихову огласну таблу, откинула цедуљу, назвала, договорили се и тако је то кренуло. Ово нам је трећи млекаџија, и испало је да нам најдуже траје.


Спомиње се: Бечкерек, Бриџеш Дупта, Јан Бренкелен, Јевгениј Носоровец, Карл Пулејн, Киш де Кок, Мајкрософт (Мали мекани), Невена Средљевић (Нина), Норман Шен, Прасад Горбо (Грбо), Ралф Ротник, Федс, на енглеском