25-XI-2019.

Написао ово јуче на Бурундију:

Не видим чему егзодус кад сва срања из тамоа увелико примењују овде.

Нема везе што наше књиговође већ педесетак година не пишу минус црвеном бојом, ни што код нас црни петак има ама баш супротно значење од тамошњег, нити се код нас уопште држе све те масовне распродаје на дан после Дана захвалности (који увек пада у последњи четвртак у новембру), кад трговци наводно напокон излазе из минуса (црвено) и прелазе у плус (црно).

Ево желим им да им свима дође црни петак.

Снимио прекјуче код Делта ситија

Снимио прекјуче код Делта ситија

Успели смо да ускладимо децино спавање са дневним светлом после ручка - дремнуле су касније, кад је већ пао мрак - и отишли опет бицикловима до града. Већина кафића је већ склонила столове, па и Прлески (али комшија на ћошку није). Срели Зану и (новог, или засад кандидата за) дечка јој, издиванили се лепо, углавном о девојчицама и ракији. Момак је симпатичан, даје праве одговоре и дознаје се у дестилацију.

Увече редован разговор са Гораном на скајпу. Њихов нови мачор (откако су Неша и Јохана склопили дивно пријатељство, мора да има мачку) је већ одомаћен, не прави много штете и постао је баш симпатичан. Анита га гњави колико се већ и очекује од клинке њеног узраста, а он трпи. Чак и преде.


Спомиње се: Анита Џенифер Бергер (Анита), Бурунди, Горана Средљевић (Го), Зана, Јохана, Ненад Бергер (Неша), Прлески, на енглеском