03-XII-2013.

Окачио сам на Суштини чланак о оном концерту Статус квоа из 1971. Ваљда сам га написао јуче-прекјуче, због сложеног поступка објављивања. Боћа (а ваљда и Стинге) и већина осталих користе неко Мајкрософтово срањце од офлајн едитора, који се онда качи на вордпресов АПИ и устовара садржај и фотке. У ствари, Боћа не користи ни то, он све пошаље Шкрби па овај одатле објави. Ја користим онлајн едитор, мени одговара - ради шта ми треба, нема вишка фрцокли, таман.

Да бисмо избегли могуће сударе, рецимо два чланка у исти сат, протокол је да то убацујемо у гуглов календар, што ми се не свиђа јер овај онда може још тачкица да ми повеже, још више зна о мени. Уз још понеки слој праћења и остала великобратска правила од летос, стварно нисам био рад, ал' сам углавном баталио гугла осим за претрагу и мапе, па ајде.

У пошти се спомиње неки збрљ у распореду, кад је Шкрба преместио овај чланак напред (тј ближе дану качења, мада је то у ствари уназад, у прошлост; кад кажу „гурнуо назад“ у ствари мисле напред, ка будућности).

На послу, претумбавам неколике ствари у упФедсу. Уводим нивое брбљивости у записнику (и то сад има два записника, кратки где само јавља докле је стигао и ако има грешака, и пуни где пише све). И нешто да омота преградњу било које табеле (ако је било преградње) у трансакцију. Кад преграђује табелу, да прво побије све њене индексе. И да нађем излаз за сударе колација, јер понекад наследи дифолт из ко зна које британске клинике из кенозоика одакле је база ископирана, а онда било која табела или текст поље што се додају касније имају колацију текућег сервера, а овај чим покуша да упореди два текст поља, или поље и константу, пуца ако им колација није иста.

Причали са Нином. Имали смо проблема са микрофонима, јер смо нас двоје били преблизу, па је било одјека кад неко од нас говори. Нова технологија има стари проблем, хај тек микрофонију.


Спомиње се: 12-IX-1971., Божидар Соколовић (Боћа), Градивој Шкрбић (Шкрба), Мајкрософт (Мали мекани), Милован Аксентијевић (Стинге), Невена Средљевић (Нина), суштина, упФедс, на енглеском