04-I-2020.

Шестодневна даћа за Силвију а годишња за Арпику... не ваља што су тако заједно, још горе што су отац и ћерка.

Ми смо мало поранили, али пошто смо пошли само десет минута пре заказаног времена, мислили смо да каснимо. Пред капелом никог познатог, па ајд право до гробова... а онда смо тамо петнаест минута чекали да се појаве остали.

Шкљоцнуо сам неколико старом ноклом (она „нова“ још чека да скупим живаца да јој напржим језички пакет... чачкање 9 година старог Симбијана, алатом писаним за икс пе који неће да ради на седмици, одбија, сувише је ново...) док смо чекали. Само пејзаж.

Даћа је омања, у Бечкереку - гости који су у просеку прелазили по 250км за сахрану данас нису дошли, па смо у стражњој сали заузели само два кратка реда столова.

Весела удовица је опет довела дечка. Пошто смо из краја, стигли смо први и паркирали се (на Фабрику станицу преко пута, јер је кафански паркинг већ био пун, биле су још две, много веће, такве журке у две веће сале). Заузели смо места у буџаку и нашли се окружени Силвијиним друштвом, док је родбина, са све веселом удовицом на скоро челу, била за другим столом. Тим боље, нек они седе с њом, ми не морамо. Успели смо да се ни овог пута не сусретнемо. Није да бих нешто рекао или направио неки испад, ал' бар нисам морао ни да се трудим да то кажем уљудно.


Спомиње се: Арпад Гунароши (Арпи), Бечкерек, даћа, нокла, Силвија Умљанић, Фабрика станица, на енглеском