06-VIII-2007.

Још један радни дан на СФБЦу. Судећи по екрану независног, биће да сам добар део времена радио овај графички извештај о фоликулама током циклуса, тј колико их има (башка лево башка десно) из дана у дан. Што ће рећи да су јадне кандидаткиње за труднице више пута недељно ишле на ултразвук.

Пошто је последњи дан, а има толико да се испланира, покаже, проба... Након затварања смо остали у некој од соба, чак без много светла, и седели још дуго. Дејвид, Јан, Ник, Ђианг, онај други доктор, шефица особаљ (сива еминенција клиника по граду, сви је знају; тврди да је званично црна, ал' кад је требало да погодим, дошла ми је пре арапско-турска или ту негде... чудне очи), и згодна Кореанка која је ту на пракси за неку леву фирму за контролу квалитета.

Око 21:30 Дејвид примети да нисмо ништа јели од ручка, па оде да купи нешто. Пошто је крај јапански, нашао је шта је било у једином отвореном брзождеру - нешто сушија, сирове рибе и сличног. И само штапићи. Ђианг, Кореанка и ја смо све појели. Нико други није умео штапићима.

(али... оно 31-VII-2007. имам фотку где Дејвид једе штапићима. ШКК?)

Трикси је покушала с телефоном који сам јој дао ал' ништа. То ми је био број на скајпу, ал' или сам био на неком састанку или то уопште не ради. Те се нисмо ни видели. А ту је и проблем са хотелском мрежом, која нас је повремено откачињала, ваљда смо прибележени да претерујемо.

У породичном имејлу, планирамо пут за Орландо. Го каже да има само један кревет за нас, где ћемо спавати?

Јавља ми да ми је стигло брдо имејла од Симе и Давида; да је веверица сувише брза, здипила мамац и збрисала. Прексиноћ није стављала мамац, а синоћ нешто од овсених пахуљица и путера од кикирикија. Нина је била код Ендера па је закључала само доле (не и резу) и успут бацила поглед на клопку. Била је затворена, али је стигла да види ситног пацова како трчи по огради десно, до нових комшија. Није ни чудо да је успео да збрише, довољно је ситан да прође кроз решетку. Те је легла и смишљала. Ујутро се изненадила кад је видела да нешто мрда у клопци, па спазила њушкицу, кад оно велики дебели пацов. Написала је поруку пре него што су девојке устале, па ће судбину звери да решавају кад устану.

Накнадно сам чуо како је то било - хтели су да је одвезу негде и пусте. Али док су стигли до краја улице она је заглавила главу кроз решетке, ни тамо ни овамо. Сад да ли су морали да је убију да је извуку, или се угушила. Завршила је у најближем контејнеру.


Спомиње се: 31-VII-2007., Беатрис Палмијери (Трикси), Горана Средљевић (Го), Давид Краковски, Дејвид Бертон, Ђианг Вонг, Ендер Аквила, Јан Бренкелен, Невена Средљевић (Нина), независни, Ник Скејџ, Сајмон Бухолц (Сима), СФБЦ, на енглеском