18-III-2020.

Одлазећи до Петерхида видим ред пред Мркшићевом месаром. Размак држе јаче од метра. Можда једно, двоје на бицикловима носе маске, остали напросто уживају у лепом дану. Улица од Спрингфилда до уљаре је најзад цела асфалтирана у пуној ширини. Била је цела асфалтирана и 2014. или је бар тако писало у новинама, али је у ствари урађено до првог ћошка, а даље је било оно узано што је стављено за изборе 1996. Најзад.

Пратио ме полицијски ауто два-три ћошка, видео сам га у ретровизору (ал' ми није падало на ум да се шишам), нестао на првом семафору. Чудно, ретко иду овим путем.

T2.

T2.

Понео нови тример, Т2 (јер се стари зове шворценигер). Накачио му тестеру и кренуо да исечем две пале гране од кајсија и велики жбун зове, који сам већ једном исекао. Сад је при корену већ око 12цм у пречнику. Исекао и пар багремова, оних за које сам знао на коју ће страну да падну.

Зова.

Зова.

Један пао, има још један.

Један пао, има још један.

Кајсије су се скроз расцветале, зује пчеле. Могла би опет бити добра година. Она је чупала суво корење корова из преосталих редова где ћемо сад раширити нову фолију за силажу. Лако се чупа, јер стара фолија још некако држи, па је под њом земља влажна, мека и зрнаста. План је да се нешто корова пусти да расте, да направи зелену масу, па исече и покрије фолијом. То би омекшало оборене стабљике и фолија би боље прионула уз тле, да је ветар не одува.

Пала су врата од гараже, мање крило. Нећу да га враћам, шарка је смешно танка, а прикуцана је уз неку летвицу која се једва држи за пар ексерчића. Нешто кровних плоча је упало или излетело, не враћам ни то. Кад једном ухватим времена, има да срушим ту гаражу, никад нам није ни требала.

У повратку опет полицијска кола, под плавим светлима, прате два истоветна камиона. Ко зна шта носе.

Увече, два-три пута недељно, Нина и ја гледамо другу сезону „Измењеног угљеника“. Занимљива је прича, сценографија добро смишљена, нешто поснија ове сезоне - прва је била суви барок - и не претерују са сценама туче и мучења. И напети крај енте епизоде се не разрешава у прва два минута ен плус прве.


Спомиње се: Невена Средљевић (Нина), Петерхид, Спрингфилд, шворценигер, на енглеском