02-I-2016.

Појавила се Лена на скајпу. Нина послала снимак како седи на великој лопти за јогу, за столом у углу. То је у ствари мој стари сто из 2002. а онај његов близанац што смо пре десет година направили Лени је сад Ендеров, у суседном углу, и та два су тачно дугачка да кнап стану уз тај зид. Чудо.

(... 18 речи...)

Стона лампа је... јоој, то је још из прве фазе кућења, најкасније октобар 1999.

Поново сам пресликавао неке слајдове и/или негативе, овог пута пазећи да се ништа не помера и да шта изоштрим остане ошто. Троножац са 1,350кг Еоса 40 је везан банџијима за сточић. Скаламерија која држи оквир и стражње светло је молерском траком залепљена за сто.

На каучу је свеска са исеченим негативима, коју сам слагао крајем седамдесетих, кад ме било ухватило да будем мало уредан. После је то испало проблем, јер сам секао на најдуже што може да стане, свеска (румунска) је формата А4, значи седам снимака (што је отприлике 260мм, а папир је 297). Међутим, скенери су пројектовани за амерички папир за писма, који је 215,9 х 279,4, и очекују сечено на шест снимака, тако да и кад сам био дошао до скенера, нисам могао то да скенирам у цугу, штрчи један.

Маринко ми пренео све најбоље од ГГ, старе фоксерке (била дуго на УАу, ал' се одала дот нету па ретко свраћа), СНГ итд.


Спомиње се: 07-IV-1976., Ендер Аквила, еос40, Јелена Средљевић (Лена), Маринко Протић, Невена Средљевић (Нина), УбикАгора, на енглеском