28-VII-2000.

Имејл од Тери, шта и како кад Грег и ја одемо у Њуцу да продужимо моју визу: „не треба да закажете али дођите рано“. Такође, у следећем „кад стигнете, видећете да много њих чека напољу. Они чекају бројеве. Идите до стражара на почетку реда и реците му да вам је речено да идете право у собу Рм 8-100. Зависно од стражара, можда ће да вас пусти а можда и не, испричајте му било шта да не чекате, уме да потраје.“

Шкрба јавља да се вечерас затвара Напстер. Онда неко на сезаму окачи ово:

Порука напстерској заједници од директора, Хенка Берија:

Као што знате, снимаћа индустрија је тужила Напстер да нас затвори. У среду је у савезном суду судија донео наређење по ком би практично требало да затворимо Напстер какав је сада.

Жалићемо се на одлуку Апелационом суду и тражићемо од Апелационог суда у четвртак пре подне да заустави извршење одлуке док решава по жалби.

Ако не добијемо одлагање, имамо до петка у поноћ да урадимо по наређењу. Иако се изричито и чврсто не слажемо са судијином одлуком, извршићемо је ако не буде заустављена.

Одлука се у суштини своди на то да некомерцијално дељење фајлова један-на-један крши закон.

Борићемо се против овог на разне начине да одржимо напстерску заједницу јаком и у порасту. Јављаћемо се и тражићемо вашу помоћ. Свраћајте на наш сајт и апликацију по новости и упутства шта можете да чините.

Намеравам да ово истерам на сваком месту, у сваком суду. Верујемо у Напстер и у заједницу. Захваљујем на подршци.

Нисам био тада на сезаму (у ствари нисам од 1999. осим оне три године, види август 2005.) па ми је Шкрба прослеђивао вести - „дељење музике са другарима није незаконито, али на Напстеру имаш 20 милиона другара“.

Го се прошетала главном улицом са колегиницом са радничког, неком из Грузије (ам. Џорџије). Падала је киша, фотке одличне.

На послу помало фрка. Фикс каже да баталим Особље и навалим на хитније ствари, нпр да предам увоз из ЕОНСа ЈуеСКруу.


Спомиње се: Горана Средљевић (Го), Градивој Шкрбић (Шкрба), Грег Рубентал, ЕОНС, ЈуеСКру, сезам, Тери Робишо, Феликс Гонкјур (Фикс), на енглеском