13-X-2010.

Седмог смо отишли до Сегедина да дигнемо неку кинту. Откако имам рачун тамо, Феривер ми је исплатио заостатак из претходних месеци, па се накупило неких 10К€, и некако ми је боље да је то код куће. Џастин Кејс је мој друг.

Договорили смо се са оним једним хоргошким таксистом, па смо тамо сишли са буса, нисмо ишли до Суботице, а он се појавио за пет минута. Онда нас је превезао преко, па се договорили кад и где да нас покупи поподне.

Дигао сам, из двапут, око 230$ са америчке картице, за пазар. Има тамо још 2500$.

Овог пута смо се вратили на време да у Хоргошу ухватимо бус из Суботице, и стигли кући нормално.

Овако нешто нисам одавно снимио - инвентар шта смо све пазарили у шверцу. Да видимо, два котура сира, четири кесе теста (nyolctojásos - осмојајно - значи у свако кило иде осам јаја), права чабаи кобасица, четврт киле маслаца, два непозната комада сухомеснатог (једно је сланина, види се на увећању, друго можда мортадела), две литре млека, четири бочице есенцијалних уља (од амириса, камилице, еукалиптуса, не види се). И некакав кекс.

Наравно, у мађарској верзији енгрпског, млеко (фирма или марка) не сме да се зове "сељак" или било како на мађарском. Сме да се зове "фармер".

За СФБЦ сам почео да радим на телеобрасцима. Што је још једна трипер комбинација, где би попуњавање медицинских записа требало да ураде пацијенти или њихови лекари - било ко, само не њихово сопствено, скупо плаћено особље. "Медицински записи" је, наравно, скроз погрешан назив, али таквих је пун Федс; касније су названи "белешке о напретку". То су у ствари упитници, али questionnaires делује предуго у енглеском, па ајде МЗ. Ово је требало да ради нека спољна апликација, којој бисмо прослеђивали само питања и спискове могућих одговора, али наравно није имала условна питања (ако је на п. 32 дат негативан одговор, прескаче се од 33 до 38, и остали слични услови). Пацијенти би тамо укуцали своје одговоре, апликација би их нам проследила, а ја да то увезем. Звучи просто, али то упаривање њихових спискова са нашим је зверка од ноћне море. Успео сам да стигнем дотле да пробни случај некако ради... а онда су они одустали од целе приче. Ма ко га јебе, ионако још увек добро зарађујемо на њима, и имају неког луфта да се глупирају, није ово први пут. Само што такве будалаштине увек некако мени западну.

Данас нас је Филипова дрвара коштала 39631 динар - 3 m3 цоловне даске од 4м (променљиве ширине) за кров, 4кг ексера од 80мм, 11 ролни тер папира, осам скокова за кров, 300г ексерчића, још нешто летава.

Двајспрвог, фотке од Нине - она и Ендер су завршили фарбање кујне/трезарије, стигле фотке, баш лепо жута. Ходник, иста она небеско плава као што је била наша стара спаваћа соба.


Спомиње се: енгрпски, Ендер Аквила, Невена Средљевић (Нина), СФБЦ, трипер комбинација, Федс, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском