21-IX-2020.

Пета врата на саксу најзад падају. Није лоше, 19 му је година. Узео сам продуживо држаље од жичане четке (за плевљење фуга у плочнику) и сад тим подупирем.

Преко викенда најзад кренуо да односим земљу са узвишице пред гаражом, где је гајила чубар (тј ртањски чај) и влашац, а сад не служи ничему осим да усмери кишницу ка гаражи. Било је баш суво и ветровито, па није било баш лако како сам мислио, али сам га урадио - земља је сад с улице уз темељ. Тамо ништа не расте, има превише шута од градње а киша не добацује.

Виолети се виде предњи зубићи. Сама је извукла млечне и сачувала их. Санди се још свиђа топљени сир, поједе онај троугао у неколико залогаја, само одмотај и дај јој.

Коленица (сада буткице), лудајначе

Коленица (сада буткице), лудајначе

Увече су Драгана и Борче стигли прилично на време на 21. френдз парти, Ђоковић је био љубазан да победи довољно брзо и скрати то мало. Знају да немамо теве... На јеловнику смо имали буткице и тутифрути 2018.1, који смо крстили харе кришња (крушка+вишња). О последњем инвентару смо га нашли заборављеног у балону од 5л, скоро пуном. Прошлог месеца смо пили само то, и сачували литар за вечерас. Прошло је добро, као и обично - било је да је Линда седела Драгани у крилу, или су биле обе код Нине, са све таблетима, па су прво обориле чашу воде, што ајде де, али онда и чашицу ракије, што би сјебало лак на столу, побели од алкохола, па смо на брзину заменили столњак. Уиграна екипа, све је нестало са стола и вратило се како је било за мање од три минута, и то рачунајући између фотографија, дакле око два минута, нисам баш стално шкљоцао него и помогао.

У неком тренутку неко спомене лудаје, па сам их извео да им покажем шта имамо (једна већ потрошена, једну дали комшиници, једну Јулишки). Драгана се одушевила, како она воли лудајначе, она би то правила бар двапут месечно. Вратимо се унутра, а она сервира своје лудајначе. Испало је као да смо све испланирали, а било је импровизовано скроз. Она заборавила на лудајначе, а и ја, ал' кад су се већ споменуле, е гле ево имамо. Мало изненађење за које нико није био спреман.

Око поноћи јој је већ било "ај сипај само пола, доста сам већ попила", што сам исправно схватио као увод у "добро ајд још једну па идемо" пута два. Око 0:22 то је већ била кајсија, јер је харе кришња напустила овај свемир. Легли смо око три.


Спомиње се: буткице, Виолета, Драгана Витас, Јулишка, Линда Роза Средљевић Аквила (Линда), Малиша Борковски (Борче), Невена Средљевић (Нина), саксо, Санда Фиона Средљевић Аквила (Санда), френдз парти, на енглеском