19-V-1971.

Веца, Снеца и њихови су се данас доселили на 25. мај. То је између Руже и где је Змај. Видећемо.

Спортски дан у гимназији, сви су на стадиону. Гомила добрих снимака, биће пара за папир. Ту сам негде кренуо напола комерцијално. Радио бих ја то и за џабе, али коштају хемикалије и материјал, па сам се погодио са свемиром, наплаћујем то две цене коштања, тако да колико продам још толико могу да снимам за себе. И док кружим са старом регулом, упознајем људе.

На фотци су, редом Драгана (церека се), Дуца и Слађа (пресамићена). Ех, да ми је тај негатив, ко зна чега је све на њему било. Овако ми је остала само ова једна фотографија, са ваљда још једном суседном, колико да се види да је било добро зезање и да баш нисмо нешто обраћали пажњу на утакмицу. Претпостављам да се играо фудбал, ал' немам појма ко је играо против кога - можда прва против друге гимназије, ма кога брига.

Меланија ми је одговорила 25., више у виду критике мог писма, каже "знаш, још сам клинка, дванест ипо, премлада за љубав. Не знам ни да ли си озбиљан, јер да јеси, не би писао под клупом у школи, него полако код куће". Кренем одмах да јој одговорим, па онда не, полако ћу то код куће, кад већ тако каже. Те сам чекао цео дан, па писао и писао, испразнио пенкало па хемијску, и опет писао, да ли наново или још, ко ће се сетити.

Одговор је био да пролептирим, "откуд знаш да те не волим? Да ли сам то негде написала?". И "можда те и волим али да ти не будем девојка". "И ко зна, можемо се и у Зрењанин преселити, више ти ту измишљаш него ја".

Шта бих више? А, да, да је бар ту.

А 29. сам коначно видео "О јагодама и крви". Одлична музика - КСНЈ, Тандрклеп Њумен, Бафи Сејнт-мери.


Спомиње се: 25. мај, Вера Стојановић (Веца), Драгана Витас, Душица Тошин (Дуца), Змај, Меланија Тисаревић, регула, Ружа, Славица Тејин (Слађа), Снежана Стојановић (Снеца), на енглеском