30-X-2017.

Двајшчетвртог је, видим, била у току потрага за заменом за бојлер, јер је онај мало проточни скоро престао да ради. Сликао сам га одоздо, да бих Мићи електричару издиктирао податке, да види шта може ту да се уради. Каже, мрка капа, ти мали проточни бојлери, да би грејали воду неким нормалним темпом, треба да имају бар 18 киловата снаге, а овај има 12. То надокнађује смањеним протоком, а да би се проток ограничио, између грејних ћелија иду цеви од четврт цола. Што је са овом водом готово зачепљење - ево, након седам година се то толико сузило да он не успева да направи довољан проток да активира пресостат да укључи своје грејаче. Зато је кењао последња два лета, чим иоле падне притисак ми немамо топле воде, чекамо касно увече да се поврати (или чекамо понедељак, кад притисак падне за викенд). То може да се очисти некаквим киселинама или ултразвуком, ал' опет неће бити онако глатко изнутра и убрзо би кренуле да се стварају нове наслаге још брже него први пут. Дакле ништа, мораћемо нешто да смислимо.

Двајшестог ми дошао Васа са кумом, да замене улошке у славинама. Отворили некако ону на судопери, те одем и купим три таква... е цврц, у друге две славине, иако тело славине изгледа скроз исто, не иде исти такав уложак. Нема две исте. За једну су нешто набуџили, скраћивали уметали брусили - уместо да сам сео на бицикл, као што сам на крају и морао за ону трећу, и... па, потрајало је, али су га урадили. Истина, резултат је да су за два-три месеца све три почеле да шкрипе и запињу као пре, а то запињање је и било разлог за целу параду, ал' ајде сад је то бар ново, чисто и не капље. Оно, није капљало ни пре ал' било је штогод загушено, наша вода је минерално богата, нарочито гвожђем, и свуда ствара наслаге.

Увече код Силвије на рођендан. Били и Боба и Милена, и Вишња и њен син са најновијом рибом (како такав билмез успева да навата зглавне рибе, и како не успева ни једну да задржи дуже од године, а било је чак и да живе заједно... као што је са неком претпрошлом био у старој кући, направио пар стотина евара дуга за струју, оставио свињац и никад није ни помислио да плати, и још му кева држи страну - дуг никад није измирен). Био и Арпи, очигледно нерасположен. Нисам нешто много фоткао, светло им је некако без везе сувише дифузно.

Данас, целодневна петљавина са Лаб интром за неку британску клинику, не слажу им се партнери у неким случајевима. Три телефонска позива преподне (кроз скајп ме кошта само 0,02€ минут, ни не мислим да тражим надокнаду од Феривера) и то само да приђем њиховом серверу да видим шта је, па онда остатак дана да напишем закрпу и још четири разговора са неким Тревисом Валом поподне, да раздели закрпу по серверима.

Цео зајеб потиче из раних верзија Лаб Интро апликације, где циклус није био везан за пацијента него за пар, иако кад већ прате генетски материјал кроз лабораторију, имају и соло пацијената (анонимни даваоци сперме или јаја) или, с друге стране, људи који нису чланови пара а учествују у циклусу - даваоци, носиље. Свеједно, нисам могао да упишем ништа ако немам пар.

Да би цела ствар могла да ради, потезао сам нашу табелу веза да извучем партнера, а ако га нема, јебига, сад је већ било случајева и таквих а дама би да затрудни. Момци из Лаб Интро су сад већ дозвољавали шантаве парове, тј да шифра партнера буде нул, ал' је потрајало пар година док сам то сазнао. А и онда је на доста места и даље терала стара верзија, нису баш приљежно освежавали код муштерија, па се више пута десило да ЛИ агент нађе даваоца сперме јер је то први мушки нађен међу везама, и пошаље га као партнера.

Сад сам то средио, да прво тражи текућег партнера (дакле не ни најстаријег), па написао крпеж, да протрчи кроз базу и избаци оне погрешне из парова па убаци кога треба. Јес компликовано ал' нисмо ми пројектовали њихову базу.

Увече, дуги четни састанак са оба америчка огранка породице, углавном гледали девојке (Виолету и Аниту) како су слатке. Нинин стомак је напредан.


Спомиње се: Анита Џенифер Бергер (Анита), Арпад Гунароши (Арпи), Васа Лакатош, Виолета, Вишња, Добривој Гунароши (Боба), Лаб Интро, ЛИ агент, Милена Пожарић, Мића електричар, Невена Средљевић (Нина), Силвија Умљанић, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском