ЛИ агент

(Апликација, Холандија)

Додатак, повезује Федс и Лаб Интро. Прва муштерија за то је била нека белгијска клиника, али већина од осталих тридесетак су британске. Пред крај мог стажа у Фериверу прикачило се и пар америчких.

Прва верзија, око 2009. је била само пакло ескуел наредби које би трчале преконоћ, да синхронизују нашу демографију (тј табелу пацијената) са њиховом базом. После је то испало претешко, јер би исте слогове слао ама сваки дан, а са скарабуџеном шемом са ревизијом слога укљученом у рутину за упис слога (сваком слогу се прави копија код сваке измене, са временом уписа и кључем претходне верзије, претходни слог би указивао на онај пре њега итд итд... за упис једног слога некад треба по 600000 читања :челоклеп: што траје по 90-110-130 секунди).

Па сам тако 2011-13. написао гурач, који би унутар Федса реаговао на било какву измену пацијентовог слога или циклуса, па би тад гурнуо само тај слог у њихову базу. Што је лепо радило док се нису појавиле муштерије са егзотичнијим (тј кљакавијим) мрежама - губила би се веза са њиховом базом, послати слогови не би стизали, не би се слали поново до следеће измене, ако је и буде. Такође, свака станица је морала да се качи на обе базе, што админима није било мило, а понекад би и забранили.

Зато сам 2014. написао самосталну верзију, која би читала дневник уписа (ака ревизиону табелу), па гледала шта се накупило од последњег успешног слања, па би послала само то. Стамено, отпорно на грешке, ал' би се ипак загушило након пар сати рада. Зато сам га направио да се убије након 58 минута рада, а два минута касније да се покрене опет, кроз таск скеџулер (што би Суез звао шедјулер). Много боље, у ствари и данас ради тако, али има своју муку, јер у клиникама где админи брзо оду (јер су центар за обуку), сваки час неки од њих орочи нашу лозинку, па кад истекне ово стане јер је везано за њу; кад нам промене лозинку не освеже и ово. Норман има бољи штос за то и већ је пребацио једну клинику на то; на растанку сам препоручио да тако ураде свуда. Таск скеџулер је сувише компликован.


Спомиње се: 19-II-2014., 13-X-2014., Гугао уцењује, 30-X-2017., 21-III-2018., 03-V-2019., Лаб Интро, Норман Шен, Суез Лима, Федс, Феривер Фертилајз (Феривер), ХЛ7, центар за обуку, на енглеском