07-I-2016.

Јуче је Го завршила логотрип за ФедсРп...

22:11: Го послала фајл "ФедсРп-в1-Го.пдф"

22:12: Го: Ево неколико верзија. убацила сам нови лого у скриншот сајта где треба да иде, да се види како ће изгледати у смањеној варијанти, а означила сам и које су боје коришћене и одакле су, па сад нека виде шта им се свиђа и могу да искомбинујем фонт са бојама које одговарају, или урадим још неке варијације само да знам у ком правцу. Да пошаљем Брусу?

22:16:50 ја: да, то сам хтео да кажем. Имам међу овима два која ми се баш свиђају (и естетски и практично) ал не питам се ја него Брус, Лора и донекле Дејвид, па нек погледају они. само проследи Брусу а он даље нек се снађе.

На белгијском фронту... напредак, цик цак. Папазјанија око три верзије шестице је ваљда последњи испрдак оне још луђе из 2009. кад смо имали бар толико верзија петице и скроз се погубили шта је у којој, те смо убрзо потаманили вишкове и отад експериментисали на својим кућним машинама, не у трезору. Овог пута је било око погона за скупљање циклуса за Белрап.

11:01:05 Јан: еј, након гранања, belengine13.prg у грани 6.0.0 није дељен са Федс6тест и Федс6 и Федс5.3 у трезору. Онда твоје измене у belengine13 не постоје код осталих. Можеш ово да средиш у трезору?

11:06:40 ја: У ствари онај у Федс6 је меродаван, а тај се дели са 5.3. Мислим да само 6.0 штрчи.

11:07:46 Јан: Али последње измене си урадио у Федс6.0.0. Можеш да средиш да и остали то добију?

11:14:40 ја: трезор је на неким чудним лударама ... каже [4.1.2016 11:03:38] извађен фајл $/Федс5.3/source/Classes/belengine13.prg [4.1.2016 11:03:39] извађен фајл $/Федс5.3/source/Classes/belengine13.prg [4.1.2016 13:21:05] сторнирам вађење фајла $/Федс5.3/source/Classes/belengine13.prg... па онда касније [6.1.2016 10:07:32] довукао $/Федс6/Source/Classes/belengine13.prg

Ту онда неколико минута расправљамо која од четири верзије је меродавна, и испало да ће то бити пета, она на мом диску.

11:19:34 Јан: само среди да сви имају исту верзију

11:20:29 ја: ма да... прво, као и код сваког таквог глича у трезору (годишње, отприлике), ручно сравним све верзије да видим која је тачна. а онда где има погрешна, обришем тамо а поделим ону добру

11:33:04 ја: е сад је belengine13 дељен на све три. и мотор и упит, тојест.

20:12:28 ја: покупи ми 400 циклуса за 75 секунди на мојој машини

20:40:58 Јан: мени боље ни не треба..

20:41:35 ја: ССД ми и даље не ради, али имам 16Г и процесор са 8 глава

Лора исповртела најзад како она замишља почетну страну са приказом пацијента, кад би се урадила да садржи баш све што одмах треба да се види. Ово су они скрољиви контејнери што смо пазарили од Генадија или како се беше звао, а ја би требало да то урадим у хтмлу, што сам углавном и урадио. Ово је требало да буде завршница, јер ту хтмл верзију радим још од 2013. и доста сам додао и прошле године, и сад сам најзад успео да је натерам да погледа како то изгледа. Код је ионако већ уграђен у егзе, само треба у табели превода ставити да се класа која црта ту почетну страну не зове овако него онако. То сам урадио на једној тест инсталацији и дао јој да погледа - јер не уме да замисли, мора да види.

Видела и... то му је то. Инсистира на томе да негде при врху буде „пацијентова прича“, што ама нигде неће радити, то је један извештај који постоји само у СФБЦу и вуче податке из неког упитника који имају само они, ал' јок, не можеш је убедити. А и то да ли ће да буде при врху - већ имам уграђену бираљку, да сваки корисник може за себе да слаже секције, да бира које хоће које неће, и којим редоследом да се појављују.

Урадио сам део тога што је тражила, негде средином априла. И онда је само рекла да јој се не свиђа. Море... ни први ни последњи пут да потрошим недеље рада на нешто што се неће користити. Напросто сам престао да спомињем ту веб верзију почетне стране, која је вероватно још увек уграђена у пројекат и може да се укључи било кад. И нико је не користи, скоро да нико ни не зна да постоји.

Све комплет - супа, барено, сос, руска салата, печење. Ваљда и чесница.

Све комплет - супа, барено, сос, руска салата, печење. Ваљда и чесница.

Божићни ручак, довезао ћалета, попио по једну с њим. Нешто није како треба, лоше барата зубалом, резанци му се вуку преко браде, ни не осећа. Но, прошло је и то, али кад је требало да крене, видимо да му клецају колена и да неће баш моћи сам да оде до таксија и од таксија до кауча. Сместимо га у сакса и одемо обоје с њим. Морали смо да га водимо.

Два дана касније, одем да му однесем ручак, једва успем да га пробудим. Зовем кући, каже она да погледам шта има од лекова при руци. Прегледам, изрецитујем, каже „ко зна колико је он тог лоразепама узео... баци то све и иди у апотеку узми мелатонин, и објасни му да од тога неће одмах заспати, али ће спавање да му се среди“. Урадим тако, и испадне како је она рекла.

После смо рашчивијали шта је било. Жалио се на несаницу. На све стране је имао будилнике, да зна кад је легао кад је устао, то му је била рутина, једино је заборављао да погледа колико је дремао после ручка. А умео је, тако седећи на каучу, уљукан ракијом и тевеом, да одвали по 3-4 сата. Не бројећи то, примети како је ноћу спавао само 4-5 сати, и пожали се докторици у амбуланти код Леснине (у згради месне заједнице). Ова му, ни пет ни шест, препише лоразепам. Па јеботе. Он, наравно, не води рачуна како ће то да се помножи са алкохолом, и ето белаја.

Очистио се за три-четири дана, и дошао на своје. Нормално ходао, са штапом, све као пре.


Спомиње се: Белрап, Брус Ферлејн, Горана Средљевић (Го), Дејвид Бертон, Јан Бренкелен, Леснина, Лора О'Хера, саксо, СФБЦ, Федс, ФедсРп, на енглеском