ФедсРп

(Апликација, Холандија)

Додатак за Федс који сам написао 2015. за велику универзитетску клинику у Њуци, а онда смо продали још неколико (број је неоштар, неко ту има више клиника).

То је премуљавање срања које је обавезно у Њујорку а ускоро ваљда и другде, да се укида папирни рецепт. Доктор има да има рачунар и да преписује преко диспечера, који онда проверава да ли је то контролисана супстанца (тј дрога, онда треба још папира и још један потпис) и још којешта, па тек онда прави рецепт и прослеђује га задатој апотеци. Факсом, имејлом, шта већ имају. Овај додатак шаље шта треба у КопиРп, улогује доктора тамо, чека док се он бави на њиховом сајту, и кад се оданде врати, покупи копију свега што је тамо урадио, те разметне то по табелама у Федсу. И још пар екранчића за праћење рецепата.

Е сад КопиРп, партнер ког је Дејвид изабрао за ово је један од оних што су порасли брзо и избирократисали се и пре него што су довршили и углачали производ. Очигледно је из тога како исту ствар сад зову овако сад онако - у самом коду су једна имена, друга у документацији, а у саобраћају са нама користе трећа. И онда никад нисмо добили човека за везу - добили смо сваке недеље неког другог, неког јадничка који не зна шта га је снашло и нема појма шта ми радимо и зашто једини користимо њихов АПИ из дебелог клијента а не са веб сервера. Морао сам да научим да изручим то објашњење за два минута, јер сам га причао бар седам пута.

Имају очигледан баг са телефонима: траже да посебно назначимо пацијентов кућни телефон, на послу и мобилни. Али на рецепту штампају само кућни. Толико их сад има само мобилни, пре свега медицински туристи, да нама стижу примедбе да на рецепту нема телефона - јер никако да одштампају први који није празан. До 2018. ово нису закрпили, само додају шећерлеме на екран а шта им је ваљало полако нестаје. Свако зашто има своје јебига.

Ово ми спада у Холандију, јер је додатак на Федс, који је тамо настао. Мада је Феривер углавном регистрован у Канади.


Спомиње се: 03-VIII-2015., 15-XII-2015., 07-I-2016., 19-I-2016., батерије за лептопове, 08-III-2016., 05-XII-2018., 03-V-2019., ВоркерКлок, Дејвид Бертон, КопиРп, Федс, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском