05-VII-2010.

Још једном до куће у Чесапику, овог пута дошао и њихов агент са кључевима па смо ушли (Нина, Ендер и ја). Чека их доста посла, практично све зидове треба офарбати, негде прво скинути тапете, у пар соба заменити тепихе... али у збиру не изгледа лоше. Доста места, огромна гаража за двоја кола, тачно оно што су тражили.

Свратили до Аванс Ауто Делова (звучи једнако глупо и на енглеском), где би Ендер требало ускоро да почне да ради, сад да ли се нешто договарао или је гледао нешто да купи, вратио се празних руку. Свратили потом до његових, само нешто да узме из гараже (где је кртлог, в. Кућни), ту више ауто нема где да уђе. Има и дечији бицикл, ваљда кад им дође Ејмили, ал' она сад долази код нас, не тамо.

Поподне покушао да снимим птичице на жбуну цигуре испред куће, и неће Фујица да изоштри где ја хоћу, ама никако.

На олдвејву неко спомиње „Сад ће лепо Кинези да нам ударе мост Борча-Земун, па ће да буде весеље кад се сете да је то идеално место за ударање мостарине.“* Повод је измена режима саобраћаја на Газели, нека реконструкција је почела. Неко тврди и да је једне суботе поподне, негде 1976. Бранков мост био растерећен јер је све ишло Газелом, чак од Аутокоманде се чекало. А све то јер се договарају на концерт Џефа Бека. Цела банда се скупља - из Кикинде Шкрба, Кунта и још двојица; Боћа и Питон из Крагујевца, из Београда ајВар, можда Стинге, Клекс из Ниша, и још пар њих.

Маринко има нешто да ме пита око висине текстбокса у решеци... тј едитбокса, јер је ставио да је ред висок 40 пиксела, па му сад нешто не изгледа лепо. Стандардна висина је ваљда 19 или 21.

Берт нешто најављује да би можда свратио за Меморијал деј, за који дан дањи не знам кад је. Зајана пак да јој је изашао нови наслов, „Анђеоски мистични испитивач“ на НационалномИспитивачу.ком (National Examiner.com). Нешто се дала у мистику и веру... благи одлеп, чини ми се.

----

* Мост је и изграђен, шест година касније, градили Кинези, нема мостарине.


Спомиње се: Божидар Соколовић (Боћа), Градивој Шкрбић (Шкрба), Драгојло Кунтић (Кунта), Ејмили Аквила, Ендер Аквила, Зајана, Кућни речник, Маринко Протић, Милован Аксентијевић (Стинге), Невена Средљевић (Нина), олдвејв, Питон, Реџиналд Бертон Кејп (Берт), Фујица (Фујица), на енглеском