07-VII-2010.: Паковање

(... 76 речи...)

Онај опичени свештеник из #5 је опет хранио галебове целим кришкама хлеба, ал' лето је и галебови су на плажи. Зато има чворака. У крају иначе живи ендемско јато од неколико хиљада њих, гнезде се где стигну - чак и у издув од кухињског аспиратора, иако има лимени поклопац, ал' чворак уме то да дигне кљуном. Био сам снимио и видео како то раде.

Ленин грејпфрут (ака гејфурф, како је Шкрба оно забележио на фотци) је већ поприлично порастао. Јадничак је у повеликој саксији. Били смо га уносили сваке зиме, и онда једном заборавили да га унесемо. Кад је дошао мраз, остао је без лишћа, али је на пролеће израсло ново, ништа му није фалило. Није никад родио.

Велика биљка у предњем плану је лијандер, од ког смо узели пелцер још током летовања 2001. Растао је пред кућом у коју смо били смештени, избачено одељење хотела у бочној улици, па смо га однели у Еберг, тамо пресадили у саксију, па га 2003. донели кад смо се селили, и коначно пресадили кад смо узели кућу. Сад је већ вишљи од мене. Касније ће бити пресађен код Нине у двориште, али то неће преживети, није урађено довољно брзо, корен се осушио.

Спаковао сам и Змајчека... ма, у ствари, скоро све смо спаковали, осим ручног пртљага. Бар седам-осам пута смо сваку торбу качили о кантар, док није сишла на 24 киле, јебала их Луфтханса. Више сам цркао од тог дизања него од свега осталог.

Нетфликс ми је јавио да ми је претплата отказана, и да треба да вратим три диска. Судећи по насловима, то су гледала деца, не сећам се ниједног од тих филмова. Гајко ми је вратио 49$ неутрошеног осигурања за Матрикса. Нешто смо пазарили и у Џејси Пенију, на Линхејвн молу, за отприлике исти износ, можда одећу - мислим да су то оне кратке чакшире, кошуља и мајица. Ако је то, шта је било оно јуче у Маршалсу? Издаје сећање, мислим да ми је у глави остала тотална збрка, кад смо где били и шта смо купили. Ал' све нам је то требало.

Мали мекани је скоро званично признао да нема појма кад ће решити СМБ2 баг, тј лик на УбикАгора је пренео имејл од неког мекнеког, каже „разговарао сам са развојем и кажу да би морали још да се удубе у то. Нисам добио никакву процену времена. Хвала што си се јавио и подсетио ме да их још мало мунем“. Овај баг практично сјебава комплетно дељење фајлова, сви системи који се заснивају на томе да више њих истовремено уписују у исти фајл више не раде осим углавном, јер више не јавља поуздано који је део фајла неко прежврљао па да остали треба да освеже код себе. Било коме може да се деси да му јави да има све најновије а да у ствари нема, јер у неким деловима фајла на серверу пише нешто друго. Већ је било да су падале апликације, кварили се индекси - и није погођен само фокс, него и Аксес, бТрив, Кларион и још разни. Јер Мали мекани хоће да продаје ескуел сервер, дакле сјеби јефтиније системе, укључујући и своје ако су јефтинији. То је беспрекорно радило од почетка мрежа до Висте (2007.), а сад више не ради јер је овако брже. Баг никад ни неће бити поправљен, изаћи ће и СМБ тројка са њим.

Лик уз име има и „Support Escalation Engineer Commercial Technical Support Platforms Networking Team“, можда бих и умео да преведем, али бих на други крај реченице изашао глупљи.

Остављам Јану у аманет да пази на СХЕТ и КААР док нисам ту:

Код је у СХЕТEngine09.prg. #define константе имају префикс h. СХЕТEngine09 се разликује од осталих по архитектури; не ради метод по метод за све циклусе, него примењује све методе на циклус по циклус.

...Документација је у $/Documentation/SystemDocs/ReportingAgency/, њихов оригинал Import-Gateway-Spec-2009-V2.1.pdf и мој док фајл уз њега.

Нешто касније:

19:44:15 ја: колико да се зна, завршио сам са банкама овде, уз нешто жешћег разговора са мојом ШКЗ. Испада да је Србија још увек на црном списку гледе картица, а ни Свифт не ради. Кад ухватиш времена, види са својом банком (или Суезовом) да ли то важи и за слање из Канаде (или ВБ). У том случају ћу отворити рачун у Мађарској, као некад што сам, па могу да скокнем да дигнем понеку кинту с времена на време. Већи део лове сам извукао, у виду путничких чекова, то ће ми покрити првих неколико месеци.

21:33:17 Дејвид: важи

Тј можда сам и могао да подигнем све паре и затворим рачун, али у њиховој централи у Ричмонду. Што бих и стигао да урадим, да сам све то знао прошле недеље. Но, звао сам их месец-два унапред, и рекли су ми само да се јавим дан-два пре поласка, да ставе примедбу на мој рачун да ћу одсад живети у Европи. Онда одједном прекјуче испада да Србија баш и није у Европи, ваљда је на неком острву, шта ли. Пошто није било шансе да до краја радног времена стигнем у Ричмонд, то је вожња од два сата, онда је једина преостала опција била да подигнем путничке чекове. Што није могло у редовној испостави на Холанду, где сам некад улагао чекове од плате, него у некој другој. Бар сам се провозао оном новом улицом што се одваја од Холанда на југ, таман је била асфалтирана. Успео сам да наватам чекова за око 5600$, толико су имали на залиси. Наравно, прво сам пребацио свих преосталих 8096$ са штедње на текући.

Касно увече, око 23:00, падне ми на ум да сам утањио са гаћама, да не кажем без. Седнем у Матрикса и одем последњи пут до Волмарта, и купим једно пакло од некаквог Ралфа Лорена. Издржало је седам година. А није оно симболички пазар, да уђем и не осврнем се на оних пар хиљада артикала и изађем са пазаром од седам долара - радили смо то и раније. Како смо увежбали отпорност на рекламу, чудо једно.


Спомиње се: Градивој Шкрбић (Шкрба), Дејвид Бертон, Ененберг (Еберг), Змајчек, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), КААР, Мајкрософт (Мали мекани), Невена Средљевић (Нина), Суез Лима, СХЕТ, УбикАгора, фокс, на енглеском