08-IV-2004.

Пее неки дан смо нашли „Бродвеј шу верхаус“, на тржном центру код Волмарта, што смо одмах прекрстили у „шувар хаус“. Шувар је био апаратчик, изумитељ „позивно усмереног“ средњег школства тамо осамдесетих, чему сам био невољни саучесник, па ето мало подсетника. Дућан је чудан, ово још нисмо виђали - нема намештаја, осим огледала и хокли за пробање. Све сами редови кутија у огромној хали и ништа више. Колико су уштедели на фиксним трошковима да су уштедели, па су и цене штогод ниже. Пазарили смо неке патике за Лену.

Пишем Верајзону:

Од почетка месеца априла, моји родитељи из Европе не могу да ми пишу на ову адресу. Срећом, имам других адреса на располагању, али смо потрошили неколико дана да схватимо шта се догађа.

Месецима су писали на ову адресу без проблема - откако сте постали мој ИСП. Сад им се поруке мени одбијају. Ево узорка одбијенице - уочите подебљани део.

> The original message was received at Wed, 7 Apr 2004 20:50:56 +0200
> from MDM-85-242.beotel.net [195.252.85.242] (may be forged)
> ----- The following addresses had permanent fatal errors -----
> <сГрадљ@verizon.net>
> (reason: 550 You are not allowed to send mail:sc018pub.verizon.net)

Знам да се јако трудите да спречите спем, али мислим да у начелу не ваља писати претерано уопштене филтере, избаци се беба са водом. Ако уопште пратите, могли сте досад да приметите да сам редовно одговарао на поруке са те адресе.

Могли сте бар да ме питате.

Надам се да ћете ово скоро средити, мада се не уздам баш - никад ми нисте одговорили на силне поруке (последња од 28. августа) о прекидима везе, који су, УБР, и даље редовни. Ако мислите да треба да вам се обраћам искључиво кроз ваш алат за пријаве, погледајте те поруке, тамо сам јасно објаснио зашто то нећу чинити.

Дајем вам неколико недеља, а онда се враћам Ртлинку ако ово не средите. Можда су мало скупљи, али њима никад нисам морао да пишем. А о Верајзоновом дееселу бих могао књигу да напишем.

А порука од мојих стиже овако:

>> * sinoc' sam pisao da c'u da probam da pos(aljem poruku na

>> "verizon", i sad je pis(em, da vidimo da li c'e linija da proradi.*

...и слично. Свако ћ постаје ц', ш с(, ж з(. Који ужас.

Давид ми опет писао док сам у купатилу. Апликација за ЈуниЏуЕл је верзија 0.1, само празан систем без образаца. Чантрали четири сата.

Слично са Геријем, Моханом, Ермилсоном Сантосом и осталима, дугачке расправе, али не порукама него имејлом, тим боље. Има се кад да се застане и уради нешто. Овог пута о нечем што треба да наново изгради релације.

расејани испричали добар виц: Кинез путује бродом. Стоји са неким од посаде и гледа у пучину, кад ће ти овај „не подносим Кинезе“ „што?“ „због Перл Харбура“ „ал' то су били Јапанци“ „ма Кинези, Јапанци, Вијетнамци, све то исто“ „А ја не подносим Јевреје“ „Што“ „Што су потопили Титаник“ „Али то је био ајсберг“ „Розенберг, Цукерберг, Кроненберг, Ајсберг, Спилберг, све то исто“.

Пу, штета што не смем да продам овај виц на послу... А и греши овде, Кинези не подмећу р уместо л него баш обратно, а и откуд морнарички чинови у путничком авиону...

Го нас позвала на изложбу, где ће да пусте њеног режисера без филма. То је три де анимација режисера који прича о неком глумцу који је био чувен у студијима, нема у ком важном филму није играо, али га нико није видео јер је увек његова улога избацивана у монтажи. Глас је био мој, то сам снимио у њену видео камеру (без слике, нисам скидао поклопац са сочива). Онда ми је у обради штогод продубила глас, као за форшпан.


Спомиње се: Гери Брендивајн, Горана Средљевић (Го), Давид Краковски, Јелена Средљевић (Лена), ЈуниЏуЕл, Мохан Мерчант, расејани, сГрадљ, на енглеском