28-VI-2004.

Грег јавља шта има ново, шта је радио после Зиро Дистанса. Ево преписке.

Био сам креативно незапослен на пројектима последњих година, углавном аудио/видео инсталације и видео надзор. Недавно сам био у баш згодном пројекту да се надзорни видео, са камера у луци Лонг Бича (Калифорнија), пушта у полицијска кола у крају. Прошле недеље сам пројектовао везу из музеја у Каиру у Египту са музејима у САД тако да Американци могу да рукују камерама тамо (лево десно, горе доле, зум) и зверају по каирском музеју.

Из твог чланка на викију, канда си у Вирџинија Бичу? Како си тамо стигао? Могао бих да свратим на јесен пошто сам задужен за факултетске судије за хокеј у држави, па ћу свратити на неку утакмицу. Могли бисмо и неку кафу.

Возио Ју-хол. Преселили смо се јер смо могли, а Еберг је постао досадан и није за бицикл. Пошто сам телекомуњ... комутер, могу да живим где хоћу. А на обали је стварно мање влажно.

Чујем да је Пит сад у Аргентини са рибом, а Форд још ради за Рехаб центар Бен Френклин.

Тај вики што спомиње одржава Џорџ. А за Форда сам чуо прошли пут у Хјустону, да је тамо пола админ пола пацијент.

Нина је стигла, одсела код Данила у Београду (тј негде између НБГа и Земуна). Пита за кућу, одговарам „Данас је дошао процењивач и није могао да уђе јер му нико није дотурио кључеве. Јуче сам телефонирао на пар страна и гледао да средим за кључеве (све рачунајући да ће ово да се деси) и убедили су ме да знају шта раде. Тип ће се појавити поново кад набави кључеве. Чангриса ове недеље није ту, а нешто се слабо одазива и на дебилни.*“

Тражила је и да јој искенирам зелени и пошаљем, али да не буде веће од 200к, јер се јако споро скида. Кренула је код зубара (... 10 речи...). Онда се (другог) јавила да је ноћила код Сузане; ћале је, каже, у винограду, а кеви друштво прави тетка Милица.

На УАу, омања расправа са Едгаром Зедорпом, о међународним адресама, односно како је реч „foreign“ запатила потребу да се политички исправља у међународно. Чак и оних неколико међународних кућа - кафана кроз које пролазе словеначко-хрватска или холандско-белгијска границе и слично, имају две адресе, у свакој земљи по једну националну, ниједна адреса ту није међународна. Те је оно „испоручујемо на међународне адресе“ пресна лаж.

Око куће. Ево сад је стигао уговор од ШКЗ, и испада страва и ужас. Кад смо мало смирили нервозу, погледам мало боље, и видим да је то рачунато на 5% учешћа, где онда иде додатно осигурање док не отплатимо до 20%, а по томе како је срачуната рата, то би било првих девет година. Онда смо назвали госпојицу у ШКЗ и она рече, "а, то је отишло пре него што смо ми разговарали - направићу ново на 20% учешћа па ћу вам послати".

Сутра долази њихов проценитељ да ошацује тржишну вредност куће. Теоретски проблем је ако он процени да је вредност куће испод оне коју смо погодили - у том случају ШКЗ кредитира само до износа који он процени, а остало из џепа. Но, ако је осигурање ошацовало на 100.000, ни овај не може да одвали много далеко од те суме.

----

* мобилни, обилни, дебилни... Краљево-Ваљево


Спомиње се: Алан Робин (Форд), Грег Рубентал, Данило, Ененберг (Еберг), Зиро Дистанс (Зиро), Невена Средљевић (Нина), Пит Ситроун, Сузана Ињачки (Сузана), тетка Милица, УбикАгора, Џорџ Вајтли, на енглеском