17-VIII-2004.

Завршили смо кухињске ормариће, оне старе.

На пресеку зида се види вертикала од канализације, где силази из купатила. Што је морала да има кривину? Јер је горе морала да буде тачно иза кењаре, а доле мало у страну, да се сретне са цеви од судопере и после од доњег купатила (три метра иза овог), да заједно изађу на улицу, отприлике испод средине фасаде па кроз магнолијин корен. Све то испод бетонске плоче.

У кутији је нови ђуброждер, поред кесе кромпира.

Ово је нови мирко, стари је цркао пре неки дан.

Сад смо купили и ормариће да заменимо оне бачене. Данас смо саставили нешто од тога. Нема горње плоче, продају се без тога, јер плоча треба да је из једног комада. Ту постаје компликовано, јер се свака кухиња појединачно конфигурише, и мада нема превише комбинација (поготово што се рупа за судоперу исеца накнадно), сасвим је могуће да немају вашу величину са том бојом у тој завршној обради. Видећемо, о том потом, засад ћемо без. Прво да монтирамо судоперу, што ће бити зајебано, цеви за одвод су поприличне, мораћу толику рупу да исечем у леђима ормарића.

Главни разлог што је ово посебан чланак а не заједно са следећим је овај разговор са Верајзоном:

Од мене:

Мој имејл налог код Верајзона је био сГрадљ@verizon.net - сигурно можете одатле да знате о мени штагод треба.

Преселио сам се на нову адресу, само пар миља, и урадио сам све како је описано на http://www2.verizon.net/micro/moving/ и страницама поменутим у том тексту. Међутим, први корак баш и није радио, јер се заказаног дана (7/28/2004) Верајзонов техничар појавио на локацији, споменуо нешто како су линије Бел Атлантика с друге стране (потока или игралишта, ваљда) и да не може да нас повеже тог дана. То је било у четвртак; у петак сам проверио своје налоге (а било их је три - откачити стари телефон, повезати нови, ДСЛ на нови) и био је само један заказан за 8/2. То је ваљда онај за прекидање.

У суботу сам све спаковао и пренео на нову адресу (а Верајзон зна ту адресу). Немам намеру да довека чекам везу; пошто се до уторка нико из Верајзона није појавио, напросто сам звао Кокс и телефон и кабловска су ми прорадили у петак (8/4). Кабловски модем је стигао нешто касније и већ сам на вези. Извините, али изгубили сте ме, са Коксом ми је требало 15 минута преко телефона а са вама 45 за селидбу (и није прорадило) односно 12 сати прошле године кад сам уводио све од нуле* (телефон и ДСЛ).

Остала је једна ствар - мислим да треба да вам вратим модем. Сачувао сам кутију, само ми кажите где да га вратим - на адресу одакле је стигао, или неку другу. Кад сам прелазио са Ртлинка на Верајзон, Ртлинк ми је послао налепницу да залепим на кутију - претпостављам да и ви имате нешто слично.

Такође, волео бих да видим свој последњи рачун, јер онај онлајн збуњује... тј збуњивао је док сам могао да га видим. Сад ми јавља „Тренутно доживљавамо проблеме. Молимо покушајте поново у касније време или се јавите Верајзоновој корисничкој служби“. Једно сам сигуран - нећу вам телефонирати, то је залудна работа. Кад сам прошли пут звао Верајзон ДСЛ, морао сам да причам са барем седморо, сваком дам име презиме адресу број итд итд... и чекам десет минута на следећег. Не дам вам ни свој нови број телефона, из истог разлога.

Имате моју нову адресу.

Све најбоље и збогом

Од њих:

Хвала вам што сте контактирали Верајзон Онлајн. Примили смо вашу поруку и јавићемо се у року од 24 радна** сата.

У будућој преписци са нама о овом питању, молимо да наведете пратећи број који се појављује у наслову поруке. Кад нам одговарате назад путем имејла, молимо користите одговорску функцију свог поштанског програма да одржи овај пратећи број у наслову.

Можете такође посетити ваш Мој Налог површину лоцирану на https://netservices.verizon.net/portal/site/myaccount за детаљну информацију о свом Верајзон Онлајн налогу.

Одговарам:

Хвала на линку. Дао ми је овај текст:

У немогућности да испунимо ваш захтев због унутрашње грешке. 
------------------------------------------------------------------------
Кликните овде да се вратите на ваш Главни Поглед.
------------------------------------------------------------------------

Да ли вама ишта на свим вашим веб странама стварно ради? Тестирате ли икад шта ваше аутоматске поруке садрже?

----

* ха, ха, од нуле. Телефонска линија је већ била у стану, требало је само да негде попуне неколико поља у апликацији и пошаљу ми модем, све остало је већ постављено.

** пази, радна сата, с тим што нигде не каже колико таквих сати има дневно, можда два?


Спомиње се: мирко, сГрадљ, на енглеском