25-IX-2015.

Те су решили да оду мало да се провозају Србијом, и то мало чудном стрампутицом, преко Голупца, Милановца, Бора... све неким левим путевима. Стрпали су се свих седморо у саксо - Го, Стенли, Ендер, Нина, Раја, Неша и Виолета.

Било је занимљивих фотки са тог пута, и лепо су се и провели. Завршили су у Сокобањи, где су узели практично читав стан, лепо се сместили, ишли и да се купају, кажу има ту близу неки затворени базен. саксо је лепо издржао пут, свуд су стигли. Момци су се, изгледа, смењивали за воланом, а Нина била задужена за навигацију.

Питао сам после Ендера какав је осећај кад после свих оних већих кола тера оваквог прдавца. Каже, „учи скромности“.

Вратили су се тридесетог, уморни и весели.

Првог су Ендер и Нина отишли у Нови Сад да виде за неки нож. Ендер је хтео да има зглаван нож као што је некад имао, само бољи. Нуто чуда, прави их тај лик у Новом Саду, нашли га на мрежи. Не знам од чега их прави, да ли прекива опруге или туп резни алат, те их онда откива и оштри док не постигне квалитет. Пошто до њега нема сат вожње, отишли су да лично преузму тај нож, ал' је запело око плаћања. Тип неће паре, хоће да му набаве нешто што не може легално да набави, или би коштало силне паре, дане чекања и небројене сате на телефону. Не сећам се шта је било, да ли нешто да прави муницију за лаке пиштоље (чауре?). Ал' погодили су се, и догодине му донели.

Ендер је после увек држао тај нож при руци.

Е опет сам нашао ову фотку, и овог пута сачувао, било је нестало с мреже, тај Крстић је затворио свој блог. Ово сам морао да имам, изгубити га нећу.

У Фериверу, тражи Лора извештај у хтмлу. Трајало би да објасним да аутоматски излаз у хтмл, какав је уграђен у Федс, изгледа као говно јер јесте. Нисам објашњавао зашто, него само „дај то овамо да видим шта могу да урадим“.


Спомиње се: Виолета, Горана Средљевић (Го), Ендер Аквила, Лора О'Хера, Невена Средљевић (Нина), Ненад Бергер (Неша), Нови Сад, Рју (Раја), саксо, Стенли Бергер, Федс, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском