21-VI-2015.

Синоћ нисмо могли да се чујемо са Нином, нестајало нам струје. Укључе, жмирне, угаси се, па тако седам пута. Канда им понестаје ушију за крпљење дупета. Она је легла, а ја остао да читам, док је у декомпу било струје.

Опет за Петерхид. Биће јагода, доста. Парадајз полудео, расте невиђено. (годину ћемо завршити са скоро 600 кила)

Пре неки дан сам купио неку оловку на „текуће течно“ (liquid fluid) мастило. Нажалост, за клепање таквих глупих израза никад неће увести смртну казну. У књижари спазим двоглед за само 800 динара. Те смо сад седели под великим орахом, пили кафу и зверали около.

Извукли смо последњих 5л млека од Данке Димијан. Батаљују краве, уцењује их Имлек, спустили цену на смејурију од 30 динара, продају по 60 и то скроз оберу па ваљда замене маргарином, као што су ови наши годинама радили. Те нам је ово била последња посета. Ако се сете да сврате они до нас, добро. Ако се сете да су дужни, опет добро. Ако се не сете, нама исто, нећемо пропасти, ствар је више начелна. А ако се негде спомену у разговору, слободно ћу да испричам како су и колико дужни. Нисмо се никад заклели на ћутање.

На послу, опет конверзија неке белгијске клинике, крећу уживо за који дан. Има још пар ситница да се испегла за конверзију. Држим палчеве да онда не искрсне нешто. Вечита мука са конверзијама је што их радим према узорку који нам дају, а кад буде за озбиљно испадну нека срања којих у узорку није било. Зато више волим да добијем све унапред, да избунарим те зачкољице док још имам времена да их решавам.

Сутрадан сам понео дугачки јапански објектив и нашкљоцао се по башти. Јан је нешто засео на серверу и појео расположиву меморију, нисам могао да мрднем док му нисам рекао која два посла да убије. Онда је потрошња пала са 11,7 на 11Г, па је некако кренуло.

[2015/06/23 11:12:32] сГрадљ - прескочи незапочете циклусе, да не могу да укуцавају лаб у њих (ово је за Лаб Интро). Дуга седељка са Дасом у БГХЦу, нека госпоја чачкала по замрзивачу, каже „грешка у подацима приликом топљења“ па тако пет пута заредом... рашчивијавали пола сата шта то би. У замрзивачу свака ствар може да има више слогова, важи последњи а остали су историја. Е сад како ту „грешка у подацима“... да није селидба ствари а да локација не постоји (ка или од). Не знам како смо решили, ако смо.

Још посла око ХТМЛ верзије главне странице пацијента. Број секција је сад неограничен, и ређају се у произвољном избору и редоследу. За Белрап (белгијска агенција за праћење) гледам да датуме обавезно извози као гггг-мм-дд, да се Ексел (погоди који Ексел међу оноликима) не забуни него да зна да су то датуми. Овог пута за извозе краће од годишњих.

Три спашене кокошке су још у трактору, тј помичном кокошињцу. Не усуђујемо се још да их ставимо са осталима. И два петла су са њима. Касније, кад поодрасту, даћемо их комшији да их закоље, биће добра супа.


Спомиње се: Белрап, Данка Димијан, декомп, Јан Бренкелен, Лаб Интро, Мохандас Раџ (Дас), Невена Средљевић (Нина), Петерхид, сГрадљ, на енглеском