02-IX-2011.

Након педесет година, опет нам асфалтирају улицу (не исту). Ово смо вала и платили, још 1986. Брзи су, нема шта. Бар је нека госпођа инжењерка из урбанизма инсистирала да се ради пуном ширином, да не буде баштенска стаза као у суседним улицама (које су то добиле за изборе 1996.). И шактови су равни са асфалтом, а не као у оној главној што спаја све ове попречне улице у крају, где штрче и/или су онај удубљени тип што се пуни асфалтом. То је и било напуњено, ал' се окрунило и сад су то практично тигањи. Било где на планети пијани возачи врлудају, трезни возе право. Овде обратно.

На осталим сликама, Го и Стенли су у Калифорнији, негде на плажи, возикају се. Спавају у бенџи каравану.

У Фериверу накратко ради мода да се „твитне активност“, тј да свако у задружни чет напише по реченицу шта данас ради. Ал' ово није у задружном, ту смо само Јан, Дејвид, Норман и ја. Тј ја сам двапут, једном са -иц једном са -ић. Мој прилог за јутрос је што покушавам да ухватим зашто на Белраповој страници неће да скочи на контролу кад се кликне на списак грешака. Наиме, то су грешке из валидације, па ако се кликне на неку, треба да нађе контролу која држи ту лошу вредност, пређе на њену страницу (јер и Белрап је такође оквир са страницама унутар странице) и активира је. Норман је радио ТДЛ (штагод да је то, мислим неки анализаор закачен за рачунар) и колико је бМикс (БиоМерије, опет неки анализатор) компатибилан са ескуел сервером. Дејвид је гурао папире за клинике у Каиру (аха, Египат) и Атланти. Јан је премештао дугмиће - прозор за преглед кристалних извештаја слободно плива над главним, а алатница са његовим дугмићима је на главном, па уме да буде иза, премешта све у овај прозор. Још чекамо на узорак и речник података за „онај редкеп што смо причали, око СФБЦа“. Ваљда опет нешто покушавају да унос података макну са сестара и доктора на пацијенте.

Покушавамо да избегнемо скајп за породичне разговоре. Прешли на уВу (ooVoo). Радило ко змај пар недеља, а онда или тражило паре или личне податке или гурало рекламе, а у 15:00.

Четвртог отишли са Леном у Кикинду, код Шкрбе. Све по реду - код куће кафа и пиће, па вечера у кафани, шетња, кафа и колачи на тргу. Ћерка им је као Лена, пар месеци млађа. Обе су пред уписом на факултет, ако прођу пријемне. Канда су се нашле, ал' се никад више нису виделе - неће студирати у истом граду.

Петог је Јохана омацила осморо. Два црна, два тамносива, два средњесива, два светлосива.


Спомиње се: Горана Средљевић (Го), Градивој Шкрбић (Шкрба), Дејвид Бертон, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Јохана, Норман Шен, Стенли Бергер, СФБЦ, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском