01-V-2015.

Нисмо нешто славили, није било уранка, ал' сам узео слободно, што да се баци. Отишли смо до дућана на пијаци, да купимо бушилицу за стубове. Однели је у Петерхид и избушили рупе, од иза летне кујне до зидане ограде. Ту смо поболи четири стуба, од бивших греда што су држале кров на свињцу. Онда смо на то прибили пилећу жицу. Мислили смо да направимо врата с краја, да улазимо да им доносимо храну. Ово смо оградили да бисмо ту држали кокошке, џабе јаја. Имале би шта да једу, расте ту свашта, не би требало хране, а могли бисмо и да им скупимо шта покосимо. Ограђујемо против паса луталица, има их по крају и увек су гладни, а ограда око баште нам је ниска, нагиње се, рђа, понегде и полегла. Мораћемо то једном да средимо...

Гледајући по овој слици, не видим ништа наше, осим ове бургије, и угла њеног расада што вири с лева. Све остало је отпад који смо наследили и никако да га се отарасимо. Оно црно што виси је упртач за шворценигера.

Пилићи су таман довољно порасли, да више не могу да стану у (сад двоструки) дрвени кавез што је направила. Па смо их трећег убацили у највећу кутију (од диско тестере), везали им ноге и покрили их нашом старом тамном завесом. Добро су стигле, осим што је једна угинула од врућине. Кутија би се распала кад бисмо је дигли, него је донела буре, па смо по четири пребацивали у њега и тако их однели.

А онда су се сместиле као код куће, нашле и пречку себи, трава до колена, само чепркају. Корито што је стигло са казаном смо ставили под стреју од летне кујне, да имају воде, да не морамо толико да доносимо. Слободни крај ограде, где смо мислили врата да ставимо, смо прибили уз зид буретом, где смо донели још воде. Држало је тако, све у реду.

Донели смо и хранилицу, напунили је, да крену прво са познатом храном док не пређу полако на зелено и шта ишчепркају.

На небу доста кемтрејлова, биће још који кишни дан. Фолија што смо развукли по пластенику прекривена барицама.

У Фериверу, Суез и Џеф крећу, један из Лондона возом Еуростар, други авионом из Корка, нађу се сутра у Бриселу, креће обука и сетап за још неку клинику.

Покушао сам да вратим неку базу, али глупи ССМС ни да отвори дијалог, због чега већ. Мали мекани је голо срање. После сам за то написао скрипт, управо зато. Само убациш имена... што није лако, има их шест (имена .mdf и .ldf фајлова за полазну и долазну, те њихова интерна имена), тако да већ ту има десетак прилика за зајеб. А онда не знаш коме за шта која права требају - да ли ћеш моћи да паркираш бекап тамо где ће сервер умети да га нађе, и да ли ће умети да га прочита са места где си га паркирао. Срању никад краја, ал' сам временом научио неке трикове.

Нина послала фотку, селфи у колима, и није ми јасна нијанса, је ли то лоше сочиво на телефону, или бојено стакло на колима. Тј видим да јој крајеви косе вуку на бордо, ал' не знам јел то фарбана коса или фотка.

Кокошке смо обишли и четвртог, већ се види како су око хранилице угазиле траву, нешто су и појеле, нешто ишчепркале. Баш добро, тамо не волим да косим, грање је ниско, има цигала којекуд, зајебан терен. Овако ће само да се коси.

Шестог је отишла бициклом (Лениним, не знам шта би с њеним) да обиђе коке, а ја сам је после покупио саксом. Још су више угазиле свежу траву, чак и око вишања.

Нина је договарала неки састанак, она и Јан и Лора, испало за понедељак, немам појма око чега. Ја сам се, пак, диванио са Дејвидом око пробне конверзије за Брунсвалд, где је запело око нечег што је радило прошле недеље, јер је Мали мекани поправљао шта није било у квару. Цела та прича са Брунсвалдом је проба, добили смо на изволте копију њихове базе, за иБејби, истина само издалека. Већина ствари се да конвертовати праволинијски, нешто има да је штогод компликовано али не превише, и онда упитници... то је још замумуљеније од Јанове рибарске мреже од скаламерије. Али решио сам, бар за неке типове упитника.

Ако успем да је претабам у Федс, калај работа, онда ћемо моћи да превлачимо себи иБејбијеве муштерије. Већ су нам се обраћали. Спомињала се фраза „археологија података“ (Јан је аутор, мој је додатак „без мапе“).

Лена купује Милану Ардуино конструктор за роботиће. Наручио сам да ми направи трикордер, треба ми за бакалук, хоћу да будем информисана муштерија, а то би ми био извор информација.


Спомиње се: Дејвид Бертон, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Лора О'Хера, Мајкрософт (Мали мекани), Милан Настић, Невена Средљевић (Нина), Петерхид, саксо, Суез Лима, Федс, Феривер Фертилајз (Феривер), Џеф Гирни, шворценигер, на енглеском