02-IV-2014.

Стигле даске што смо наручили (из исте оне дрваре где смо и лане све набављали). Крећемо у изградњу кокошињца.

Четвртог ћале решио да пече ракију од јабука, па сам отишао до оног дућана на пијаци и купио муљач. Однео њему, а после ћемо га и ми користити. Он је већ све договорио са неким сељаком на малој пијаци, па сам само извадио задње седиште из сакса, и онда се тамо напаркирао најближе што сам могао. Чича је био довољно искусан па је изабрао место с краја. Натрпали смо колико је могло да стане.

После је испало да не иде тако лако ни са муљачем, треба ту снага, чега ћалету већ понестаје, па сам сутрадан ја отишао до њега и то му завршио.

Лена дошла у недељу (6.) да би у понедељак отишла код књиговође, јер тамо нека потврда сигурно не важи цео месец, а на текућој ни не пише докле важи, па морају да направе нову.

Игра месеца је Габријелин 2048. Ово ми је рекорд, не верујем да сам га оборио. Захтева да предуго будеш усредсређен. Могла би се нахранити интуиција, као што сам урадио са пасијансом, али ту ми је трајало преко 40 година да са 10% стигнем на преко 50% решених партија. Живот је сувише кратак за две такве игре. Добро, три, играм доста и биџулд.

На послу, видим да сам устоварио базу неке белгијске клинике на сервер 2008, вероватно проба конверзије.

Оно 2008 ће бити издање ескуел сервера - држали смо на Јановом серверу чак три комада. Један је верзија 2000, јер СФБЦ упорно тера ту бајату верзију, док њихова бирократија одвоји кинту за нову, има да прође ихај и фртаљ. За већину терамо 2005, и за напредније 2008. Нема везе што ја на Змајчеку већ морам да терам 2012, јер само две муштерије то имају, ал' мораће и то ускоро.

Управо у исто време, данас, Суез је приметио да код њега нешто не ради на лептопу а ради му код муштерија, са верзијом b5.3.5.63. Испоставило се да је зврчка са ескуелом 2012, који имамо сад и он и ја, и пронашао сам и у чему је, исправка иде у .64, не може пре.

Пошто у петак идем на башту, договарао сам се са Џефом кад је ко дежурни за СМС поруке... то чудо још нисмо успели да аутоматизујемо. Деси се још увек да неких 6-7 порука, отприлике трипут недељно, морају поново на руке да се шаљу.

Осмог смо држали комбинован чет на скајпу са Гораном и Нином, па смо видели и Рају и Нешу


Спомиње се: биџулд 2, вПас, Горана Средљевић (Го), дежурни, Змајчек, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Невена Средљевић (Нина), Ненад Бергер (Неша), Рју (Раја), саксо, Суез Лима, СФБЦ, Џеф Гирни, на енглеском