21-IV-2014.

Маринко опет имао неку фору са бројевима фактура, да буду узастопни... То је досад на УАу имао само један из Индије, и марта 2023. један из Норвешке. Овог пута је почео да разрађује решење за постгрес.

ALTER FUNCTION "Promkd_AfterInsert_DajBrojFakturi"() OWNER TO postgres;

...а промкд је још из ДБА, промет купаца и добављача, тј фактура/отпремница/пријемница у робном. Ех, традиција.

У Фериверу, Лора и Јан нешто око генерисања упитника (у неким ситуацијама треба да буде аутоматско), где она тврди да добија грешку, с тим што након последње исправке, бар у СФБЦу, сад добија другачију грешку. Он, пак, тврди да то није радило ни пре...

Кокошарник напредује. Накуцали смо оквир и коснике за њега, а данас је почела да се ради и кабина. За један дан смо стигли од овог...

...до овог. Она је секла даске ручним циркуларом (имамо скоро сав алат, наравно, а то мало што немамо ћемо лако да импровизујемо), закуцавали смо заједно. Двајстрећег смо спреда додали и будуће кабине за гнезда, са све вратима која ће се отварати спреда, да се туда ваде јаја.

Ових дана (почев од осамнаестог) сам се доста бавио едитором за упитнике, који је већ постојао, само сам му сад додао и трећу страницу, где су могли да дефинишу текст који би се аутоматски попуњавао из одговора а може и питања. Они би ту написали шаблон, са местима где дођу одговори. Било је прилично запетљано, понајвише због тога што је Јан наследио брдо ствари још из оне верзије од пре Феривера, и грдобу од структуре табела у том делу. Ал' ишло је некако.

Двајздругог сам шерлоковао са Дасом зашто нешто не ради у једној британској клиници. По сећању, они су имали гомилу докумената за пацијенте, који су настајали негде у другом крилу зграде, били тамо пржени на цедеове, и онда преношени на сервер, где би их дочекивала једна претрага коју сам ја написао, вадила из имена фајла идентитет пацијента чији је документ (при чему сам морао мало да муљам шифру, фалило је левих нула у доста случајева) и то онда трпао у одговарајући директориј за тог пацијента, и регистровао то у табели докумената.

Прц је био у оном „преношени на сервер“. Договор је био да то буде један фиксни директориј, у који ће да копирају те фајлове, а ја их не бих даље копирао него само премештао. Шта не упарим, остављам где јесте. Е, тај директориј је нестао. Прво сам помислио да је неки превише жустар кербер то обрисао не питајући никог чему би то могло да служи, што је било скоро нормално, њима је у опису радног места да бришу без питања. Међутим не, ово напросто није пренето на нови сервер, заборавили. Не знам што су ишли директориј по директориј, што нису напросто ископирали целу грану на којој седи Федс. Ма, уосталом, није битно, ми решили, они нам захвални, а што је проблем настао због глупости, па шта, већина проблема је таква.

И онда нам је, наравно, цркао главни прекидач на абрихтеру. Што није неки проблем, умем толико у жице. Отишао, купио други, ушрафио, јака ствар. Ал' је отишао цео сат у време кад смо планирали да радимо.

Наранџастоплава равна клешта су кинеско ђубре, климају се а и пластика хоће да спадне. Сивоплаве комбинирке су Униорове, исте какве сам имао почетком деведесетих, док смо зидали кућу. Незамењив и незајебив комад алата.

Двајшчетвртог увече се опет састао орг одбор за матурски парастос. Састанак као састанак, опет у Пивници, исти онај келнер и нико више у целој сали. Присутни - Момир, Прле, Борче, Паса, Бора, Драгана, брат (од стрица) Боже Чкуљића, онај недотупавни из Друге, и још неких четворо. Нисам носио фоткалицу, него ми је неко дотурио фотке, па отуд знам. Бар се и ја видим на две-три.

Двајспетог је кутија са гнездима била готова, са све поклопцем, шаркама за врата, рајбером за затварање. Двајседмог је и кабина имала странице, до краја дана чак и врата. Једна мања, да се отварају у кавез, друга већа, спољна, за чишћење и убацивање/избацивање кад шта има.


Спомиње се: Божидар Чкуљић, Боривој Праговић (Бора), ДБА, Драгана Витас, Јан Бренкелен, Лора О'Хера, Малиша Борковски (Борче), Маринко Протић, матурски парастос, Момир Хаџипопов, Мохандас Раџ (Дас), пивница, Прле Танин, Спасенија Вишњић (Паса), СФБЦ, УбикАгора, Федс, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском