18-V-2019.

Велики роштиљ у авлији, скупили смо се скоро сви - Силвија и Драган са Јагодом и Стојаном, Боба и Милена, Лена и сви ми, дакле осморо деце.

Неша и Јохана некако налазе заједнички језик... као да се јако свиђају једно другом.

Силвија је у некој бољој фази, перика јој добро стоји и некако не делује превише успорена, иако знамо да је на смирелама. А и да су јој шансе да тако поживи благо никакве, то се већ проширивало па правило овакве застоје па онда после још горе. А и да преживи, била би овисник.

Деци је најбољи део био да се спуштају у оним пластичним колима и трициклом низ то мало брега што имамо. То је трајало до... мрака, отприлике - откако је Стенли монтирао рефлекторе на тераси, види се по целом дворишту.

Двајздругог су Стенли, Го, Неша и Анита одлетели за Сијетл. Ни три дана касније је Анита изјавила „I want to go to Serbiand!“.


Спомиње се: Анита Џенифер Бергер (Анита), Горана Средљевић (Го), Добривој Гунароши (Боба), Драган Умљанић, Јагода Умљанић, Јелена Средљевић (Лена), Јохана, Милена Пожарић, Ненад Бергер (Неша), Силвија Умљанић, Стенли Бергер, Стојан Умљанић, на енглеском