25-II-2001.

Рикардо и Го живе код његове кеве. Били смо тамо само овај један пут. То је исто у Александрији, јужно од Дисија, унутар појасног пута. Само се премештају унутар истог краја. Госпођу смо видели накратко, упознали се и руковали, а онда је она морала некуд послом. Нечим андлује, ваљда некретнинама. Кућа је у низу, имају довољно места. Његов средњи брат се оженио и негде је са породицом, а млађи је био у школи. Седели смо ту сат-два, углавном око рачунара. Нисам баш гледао шта раде, да ли су нешто гледали или играли.

Онда смо отишли до Рејнолдса, типичног ресторанчета из краја, где је он некад келнерисао, видим још га знају. Седели око стола и зезали се, и ручали. Смело је да се пуши али је био договор да нећемо за столом (због њега?). Видим да стојим метар од стола, напола иза зида, неке краће преграде па смо били као у ћошку.

Овакви ресторани често имају ове велике екране да пуштају преносе, ваљда то привлачи руљу која воли да навија заједно. Мора да је то овде ствар за мушке - можда је и код куће, откуд знам, никад нисам био за спорт, нарочито са улазницама.

И гле, ту ми је и тозна, доле лево.

Го је прешла са радничког у Ебергу на НОВУ у Дисију, где похађа углавном опште предмете, које ће јој признати кад се стварно упише негде. Имала је омањи окршај на испиту из енглеског, добила бе јер је професорица сумњала да преписује. Откуд то? Па, рече, „нема шансе да један матурант има такав речник“. Е, госпоја, не знаш ти шта је гимназија, ми смо и латински имали. Го се није свађала, или није борац или бира битке.


Спомиње се: гимназија, Горана Средљевић (Го), Ененберг (Еберг), Рикардо Мануел Бариеро (Рикардо), тозна, на енглеском