31-XII-1986.

Код Баје и Мирета за дочек. Били су још неки, вероватно Чвеки и Ленка, и наравно Зорица и Бајина жена. Слабо се чега сећам осим да смо понели ћалетовог вина, из своје производње, ваљда канистер од 5 литара. Одатле је незгодно точити у чаше, па смо пресипали у флашу од Фрукталовог сока, која је много згоднија јер има широко грло и чеп као за теглу. Ти су сокови били одлични, нарочито од брескве и од боровнице - написао сам „од“ двапут, да буде јасно да су то били засебни сокови, ништа мешано, ништа концентрат, све 100% оно воће по ком се зове. Што је нама било нормално, није нам падало на ум да ће од тога ускоро остати само успомене.

Вино је одмах прозвано „суперсок“, попило се све.

Донео сам и магнетофон, старог тракаша, јер нису имали нешто озвучења, а и боље овако, нико не може да кеца диџеја да пусти ово или оно, него иде трака, око три сата музике по страни, неиндексирана, нико не зна где је шта на њој, шта наиђе то свира.

Око пола два одустанемо од форсирања весеља, не морамо да ђускамо и певамо, можемо како хоћемо, те поседамо по тепиху, око нас чаше и пепељаре, па смо тако седели и причали док им нису матори дошли са свог дочека, што је било у СУПу. Тамо је јамачно било много луђе и бучније, па су дошли ваљда око шест.

Мислим да је током тог разговора Баја изнео своју пасуљску теорију секса. То је негде покупио и мисли да је тачно. Овако иде: пре брака, сваки пут кад се појебете, ставите зрно пасуља у теглу. Кад будете у браку, сваки пут кад се појебете извадите по једно, и на крају ћете још имати пасуља у тегли.

Било је речи и о временској капсули, што је скоро хтео одмах и да направи, ал' је остало на томе да само усмено одговоримо на питање „шта данас мислиш о свему а сматраш да то треба сачувати па извадити за педесет година да се прочита“. Не сећам се ничијег.


Спомиње се: дочек, Зорица Шканата, Јаблан Шканата (Баја), Јене Чокаи (Чвеки), Ленка Чонтић, Милорад Шканата (Мире), своја производња, на енглеском