12-XI-2013.

Јуче нам је Лена била још ту, има доста фотки и са Гораном и са Нешом и са Јоханом и са Доналдом.

Требало је да у ДЦ-99 буде обичан састанак, ал' Срле је постао деда па је донео да части. По фоткама, видим да сам сео до Срлета а подаље од Брље, и били су и Јози и Мишко. Био је и З. али не онај што је био члан око 1973. (и сестра му била поприлична риба у четвртом један у гимназији), него његов нешто млађи брат. Са брадом, још коврџавијом косом и истим типом цвикера, мислио сам да је он, ал' јок. [и онда тај нагло умре неколико година касније]

Видим на фоткама да сам се дувао са комбинацијом новог објектова Гељиос-40А натакареног на еос40, и како је то сад скроз другачије кад одјебеш мало аутоматику. У ствари и даље је прилично аутоматски - експозиција сад није програмска него диктирана блендом, која је механичка у објективу и нема контаката да јави камери, и што се изоштрава ручно. Изоштравање је проблем, јер ознаке растојања на објективу не вреде ништа, растојање до филма/чипа није оно, а кроз тражило може лепо да се изоштри али са грешком. Растојање на које је изоштрио је 2-3% веће од виђеног, тј као изоштриш на нос а изоштрио си на уво. Много је боље да се изоштрава на екранчету, ту може да се увећа 5 или 10 пута, ал' штогод траје и троши струју.

Дао сам свима, који су хтели, да пробају. Демо снимак који сам направио је ово пиво испред Срлета, увозни Левенброј а не његова четврта фотокопија, Лав.

У Фериверу, још посла за КААР, верзија за 2013. (биће после и за 16. и 19.), што радим већ два месеца од 10-IX-2012.... нема му краја.


Спомиње се: 10-IX-2012., гимназија, Горана Средљевић (Го), Горан Стаковић (Брља), Доналд, ДЦ-99, еос40, Јелена Средљевић (Лена), Јохана, Јошка Апро (Јози), КААР, Мишко Ленђел, Ненад Бергер (Неша), Срђан Злајин (Срле), Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском